Soda bikarbona bez aluminija 1000g

Konzumna / prehrambena soda bikarbona ili po drugom nazivu natrijev bikarbonat može se koristi u kućanstvu u vrlo širokom spektru.

Sastojci: Natrijev bikarbonat.

Upotreba: Učinkovito pomaže kod nadutosti, ali može se koristiti i za pečenja kolača. Kod pečenje kolača se može koristiti umjesto praška za pecivo. Pri tome isti treba staviti u sok od limuna dok se zapjeni.

Više detalja

2,65 €

Više informacija

Soda bikarbona se u kulinarstvu koristi za dizanje i rahljenje tijesta. Često se mijenja s praškom za pecivo.

U kozmetici se koristi pri njezi kože te za čišćenje, piling, izbjeljivanje i izjednačavanje tena. Često je korištena kao sredstvo koje prirodno izbjeljuje zube, a dezodorira tijelo i prostore.

Antiseptički utjecaj je koristan za čišćenje kućanstva i odjeće, a djelotvorna je i u otapanju kamenca.

Napomene: Treba se pažljivo dozirati, maksimalno do 30 grama dnevno, u sve svrhe. Pretjerano korištenje uzrokuje kontraindikacije te treba odmah prestati sa konzumacijom i uzimati veće količine vode da bi se čim brže eliminirala iz organizma.

Osobe koje ne smiju konzumirati sodu bikarbonu: djeca mlađa od 5 godina, osobe s bolestima bubrega, srčani bolesnici, osobe s povišenim krvnim tlakom i bolestima jetre.

Prije konzumiranja sode bikarbone, savjet liječnika bi trebale potražiti trudnice, dojilje, kao i osobe pod stalnom terapijom lijekovima.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: