Pregledani proizvodi
Ekološka pšenična travu s hrvatskih polja, pažljivo uzgojena,...
Štiti od nastajanja neugodna crvenila i iritacije u području pelena....
Medni sirup sa dodanim željezom(II) fumarata, koje doprinosi smanjenju umora...
Grublje mljeveni endosperm tvrde (durum) pšenice - tzv. semolina.Koristi se kao tjestenina ili riža i to na različite načine. Može se jednostavno pripremiti kuhanjem 2-3 minute u kipućoj vodi. Možete ga začiniti umacima ili egzotičnim začinima. Također može poslužiti kao podloga za salate, kao dodatak juhama, te kao prilog mesu ili povrću.Ukoliko...
Zob obiluje vlaknima koja usporavaju probavu ugljikohidrata čime se smanjuje razina šećera u krvi što u konačnici izaziva osjećaj sitosti nakon zobenog obroka. Više od 40 istraživanja je pokazalo, da konzumiranje zobenih pahuljica smanjuje razinu kolesterola i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Sastojci: 100%...
Sjemenke crnog kima sadrže proteine, ugljikohidrate, zasićene i nezasićene masne kiseline, tiamin, niacin, folnu kiselinu, kalcij, željezo, beta-karoten i mnogo drugih cijenjenih sastojaka.Najvrjedniji sastojak crnog kima su nezasićene masne kiseline, koje vraćaju ravnotežu lipidima u organizmu. Ulje crnog kima koje se dobiva tiještenjem sjemenki...
Važno je prije uporabe sjemenke zgnječiti ili samljeti, pošto će inače proći kroz probavni trakt neprobavljene, a u slučaju da se samelju tako dobro da iz njih počinje izlaziti ulje, dobivena je smjesa - namaz koji nazivamo tahini i koji je sastavni dio dobro znanog namaza humusa.Osim toga, od sezama se može napraviti mlijeko koje je odlična...
Kokosovo brašno 1000g - se proizvodi od osušenog i odmašćenog kokosovog mesa (nusproizvodi: kokosovo mlijeko, kokosova mast).sadrži manje probavljivih ugljikohidrata nego bilo koje drugo brašno konzistencija je slična pšeničnom brašnu sadrži malo ugljikohidrata, idealno za pripravljanje...
100% prirodni šećer od breze. Šećer od breze je bijeli, slatki, kristalizirani ugljikohidrat, jedan od prirodnih šećera. Okus i pojavni oblik je skoro pa identičan tradicionalnom kristalnom šećeru, biološki učinak na organizam mu je međutim potpuno suprotan. Konzumacija brezinog šećera sama po sebi ne dovodi...
Šećer kokosovog cvijeta odlična je zamjena za konzumni bijeli šećer jer ima nizak glikemijski indeks (35), a okus mu je vrlo sličan, blago karamelast. Dobiva se iz pomno biranih organski uzgojenih kokosa, tj. kokosova cvijeta.Može se konzumirati izravno kao sredstvo za zaslađivanje ili se može koristiti u izradi kozmetike. Odličan je za...
Spirulina je bogat izvor hranjivih tvari. Sadrži 60 posto proteina, 18 aminokiselina te vitamine A, C, E, D i B. Zbog značajne količine vitamina B12, pomaže u razvoju zdravog živčanog tkiva, ali i metabolizma svake stanice u organizmu.Od minerala sadrži kalij, kalcij, magnezij, željezo, natrij, fosfor, cink i selen. Jedna dnevna doza spiruline sadrži...
Značajan nutrijent u lanu su omega-3 masne kiseline koje prema rezultatima međunarodne studije o utjecaju mikro i makronutrijenata, mogu utjecati na sniženje visokog tlaka i kolesterola.Sjemenke lana trebamo uvrstiti u na svoj jelovnik jer sadrže:alfa-linolensku kiselinu (omega-3), linolnu (omega-6 masna kiselina) i oleinsku (omega-9) kiselinu topiva...
Mljeveni lan je jedna od namirnica s najvećom koncentracijom alfa-linolenske kiseline (ALA) – vrste omega-3-masne kiseline koja ima višestruko korisnu funkciju, među ostalim služi kao izvor energije, djeluje protuupalno i preteča je svih ostalih omega-3-masnih kiselina koje nastaju u ljudskom organizmu....
Nutrigold certificirano organsko kokosovo ulje bez mirisa dobiveno je iz prehrambene sirovine koja nije tretirana pesticidima i ostalim kemikalijama kojima se smanjuje broj nametnika te povećavaju prinosi.Dobiva sušenjem i preradom mesa kokosovog oraha. Smatra se jednim od najzdravijih ulja te ima kozmetičku i prehrambenu primjenu. Ulje je u krutom...
Cimet s ljekovitim svojstvima je moguće dobiti samo iz vrste Cinnamomum zeylanicum (cejlonski cimet), podrijetlo je sa Šri Lanke.Način upotrebe: Dodajte cimet u svoje tople i hladne napitke i obroke ili ga koristite u pripremi kolača, a možete ga dodati i u žitne kaše ili mueslije za mirisan i ukusan doručak.Sastojci: 100% organski cejlonski cimet.
Chia (lat. Salvia Hispanica) je pustinjska biljka koja spada u porodicu metvica, sa sjemenkama koje se mogu konzumirati. Chia sjemenke su s razlogom svrstane među super hranu o kojoj se u posljednje vrijeme intenzivno priča. Razlog njihove popularnosti leži u bogatstvu masnim kiselinama (posebice omega-3), proteinima i vlaknima. Omega 3 masne kiseline...
Chia po količini vitamina i minerala premašuje mnoge druge poznate izvore hranjivih tvari. Odličan su izvor minerala kao što su magnezij, fosfor, cink, mangan, kalcij te vitamina A, D, K, E i B skupine. Sadrže fitonutrijente koji su dragocjeni zbog svog antioksidativnog djelovanja u organizmu.Razlog njihove popularnosti leži u bogatstvu...
Sjemenke crnog kima sadrže proteine, ugljikohidrate, zasićene i nezasićene masne kiseline, tiamin, niacin, folnu kiselinu, kalcij, željezo, beta-karoten i mnogo drugih cijenjenih sastojaka.Najvrjedniji sastojak crnog kima su nezasićene masne kiseline, koje vraćaju ravnotežu lipidima u organizmu. Ulje crnog kima koje se dobiva tiještenjem sjemenki...