Mahuna rogača može se mljeti sirova i prepečena kako bi se dobio fini, bogati prah koji neizmjerno podsjeća na kakao, odnosno čokoladu. Također ne sadrži kofein, te stoga može biti odlična zamjena za kavu.Način upotrebe: Rogač se može koristiti u slatkim i slanim jelima: kolačima, keksima, kruhu, toplim napitcima, rakijama, kompotima, namazima, salatama,...
Bademi su korisna i zdrava namirnica, koja sadrži veliki dio dnevno preporučene količine vitamina, minerala, vlakana i aminokiselina. 100 grama badema sadrži 22g ugljikohidrata od čega 12g dijetalnih vlakana, što je 49% potrebnih vlakana dnevno. Dijetalna vlakna nedostaju većini ljudi koji se hrane klasičnom zapadnjačkom prehranom. Iznimno su...
Himalajska sol sitno mljevena je ujedno i najčišća sol na svijetu te posjeduje 84 minerala i elementa istovjetnih onima u ljudskom tijelu, a dovoljna količina minerala, elemenata u tragovima i elektrolita nužna je za očuvanje zdravlja.Kopa se u podnožju Himalaje i melje ručno kako bi se sačuvale sve vrijednosti i dale joj posebnu ulogu opisanu...
Amaranth je odličan izvor proteina, sadrži dvostruko više iskoristivog kalcija od mlijeka, triput više vlakana od pšenice, a njegovo je lišće iznimno dobar izvor željeza.Sadrži vrijedne aminokiseline, među njima i lizin koji djeluje protiv virusa herpesa. Ne sadrži gluten što ga čini pogodnim za osobe preosjetljive na...
Šećer kokosovog cvijeta odlična je zamjena za konzumni bijeli šećer jer ima nizak glikemijski indeks (35), a okus mu je vrlo sličan, blago karamelast. Dobiva se iz pomno biranih organski uzgojenih kokosa, tj. kokosova cvijeta.Može se konzumirati izravno kao sredstvo za zaslađivanje ili se može koristiti u izradi kozmetike. Odličan je za...
Ručno brana prirodna morska sol obogaćena origanom, ružmarinom, bosiljkom, mažuranom, čubrom, majčinom dušicom i kaduljom. Sol s dalmatinskim začinima preporuča se koristiti prilikom pečenja, kuhanja i pirjanja jela. Sastojci: prirodna sol (NaCl), začini.
100 %-tne čistoće, bez kemikalija, procijeđeno kokosovo ulje. Ispod 25 Celzijevih stupnjeva je gusto i bijelo poput masti, dok zagrijavanjem postepeno postaje prozirno ulje. U potpunosti je bez okusa i mirisa, osobito dobro se može koristiti u kuhinji. Glavna karakteristika mu je iznimno stabilna molekularna struktura, koja se niti uslijed...
Green Balance New Formula je koncentrirana alkalna superhrana, takozvana „zelena“ formula sačinjena od 11 izuzetnih biljaka pažljivo odabranih i međusobno izbalansiranih u sinergiji sa cinkom koji doprinosi normalnom kiselinsko baznom metabolizmu i normalnoj funkciji imunološkog sustava.Osvježavajućeg i prirodnog okusa, uz odličnu...
100% prirodni šećer od breze. Šećer od breze je bijeli, slatki, kristalizirani ugljikohidrat, jedan od prirodnih šećera. Okus i pojavni oblik je skoro pa identičan tradicionalnom kristalnom šećeru, biološki učinak na organizam mu je međutim potpuno suprotan. Konzumacija brezinog šećera sama po sebi ne dovodi...
Durum pšenica, naparena, sušena i razbijena u male komadiće. Kuha se 10 minuta u vodi. Bulgur je bogat vlaknima, odličan izvor B vitamina, preporučen je u pripremi tradicionalnih jela, mariniran u soku od limuna i metvice, začinjen sirovim povrćem za svježe i vrlo ukusno jelo.
Kurkuma, poznata i kao indijski šafran, je biljka iz porodice đumbira koja svoje podrijetlo nalazi u južnoj Aziji.Sve ljekovite moći kurkume se pripisuju aktivnoj tvari kurkuminu, koji je poznat po svojim antioksidativnim, antibakterijskim i protuupalnim svojstvima.Od minerala u kurkumi se nalaze kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink, bakar,...
Pšenične posije u granulama.Pšenične mekinje dobivaju se iz vanjske ljuske zrna pšenice.Probavi me pšenične mekinje miješaju se s mlijekom ili jogurtom, voćnim sokom te se mogu umiješati u varivo ili juhu. Ne sadrže sastojke životinjskog porijekla pa su pogodne i za vegetarijance i vegane. izvor dijetalnih...