Važno je prije uporabe sjemenke zgnječiti ili samljeti, pošto će inače proći kroz probavni trakt neprobavljene, a u slučaju da se samelju tako dobro da iz njih počinje izlaziti ulje, dobivena je smjesa - namaz koji nazivamo tahini i koji je sastavni dio dobro znanog namaza humusa.Osim toga, od sezama se može napraviti mlijeko koje je odlična...
Hladno prešano ulje konoplje 250ml je potpuno prirodni proizvod dobiven mehaničkim hladnim prešanjem sjemenki ekološki uzgojene industrijske konoplje. To je nezahtjevna jednogodišnja biljka kojoj za rast nisu potrebni herbicidi ni pesticidi. Ne preporučuje se koristiti ga za kuhanje budući da ne ostaje stabilno pri...
Sjemenke crnog kima sadrže proteine, ugljikohidrate, zasićene i nezasićene masne kiseline, tiamin, niacin, folnu kiselinu, kalcij, željezo, beta-karoten i mnogo drugih cijenjenih sastojaka.Najvrjedniji sastojak crnog kima su nezasićene masne kiseline, koje vraćaju ravnotežu lipidima u organizmu. Ulje crnog kima koje se dobiva tiještenjem sjemenki...
Značajan nutrijent u lanu su omega-3 masne kiseline koje prema rezultatima međunarodne studije o utjecaju mikro i makronutrijenata, mogu utjecati na sniženje visokog tlaka i kolesterola.Sjemenke lana trebamo uvrstiti u na svoj jelovnik jer sadrže: alfa-linolensku kiselinu (omega-3), linolnu (omega-6 masna kiselina) i oleinsku (omega-9) kiselinu topiva...
Šećer od breze je bijeli, slatki, kristalizirani ugljikohidrat, 100% prirodni šećer. Okus i pojavni oblik je skoro pa identičan tradicionalnom kristalnom šećeru, međutim biološki učinak na organizam mu je potpuno suprotan. Način upotrebe: Koristiti ga kao zamjenu za rafinirani, kristalni šećer.Sastojci: 100% šećer od breze – Xylitol (ksilitol).
Mahuna rogača može se mljeti sirova i prepečena kako bi se dobio fini, bogati prah koji neizmjerno podsjeća na kakao, odnosno čokoladu. Također ne sadrži kofein, te stoga može biti odlična zamjena za kavu.Način upotrebe: Rogač se može koristiti u slatkim i slanim jelima: kolačima, keksima, kruhu, toplim napitcima, rakijama, kompotima, namazima, salatama,...
Šećer kokosovog cvijeta odlična je zamjena za konzumni bijeli šećer jer ima nizak glikemijski indeks (35), a okus mu je vrlo sličan, blago karamelast. Dobiva se iz pomno biranih organski uzgojenih kokosa, tj. kokosova cvijeta.Može se konzumirati izravno kao sredstvo za zaslađivanje ili se može koristiti u izradi kozmetike. Odličan je za...
100 %-tne čistoće, bez kemikalija, procijeđeno kokosovo ulje. Ispod 25 Celzijevih stupnjeva je gusto i bijelo poput masti, dok zagrijavanjem postepeno postaje prozirno ulje. U potpunosti je bez okusa i mirisa, osobito dobro se može koristiti u kuhinji. Glavna karakteristika mu je iznimno stabilna molekularna struktura, koja se niti uslijed...
100% prirodni šećer od breze. Šećer od breze je bijeli, slatki, kristalizirani ugljikohidrat, jedan od prirodnih šećera. Okus i pojavni oblik je skoro pa identičan tradicionalnom kristalnom šećeru, biološki učinak na organizam mu je međutim potpuno suprotan. Konzumacija brezinog šećera sama po sebi ne dovodi...
Kurkuma, poznata i kao indijski šafran, je biljka iz porodice đumbira koja svoje podrijetlo nalazi u južnoj Aziji.Sve ljekovite moći kurkume se pripisuju aktivnoj tvari kurkuminu, koji je poznat po svojim antioksidativnim, antibakterijskim i protuupalnim svojstvima.Od minerala u kurkumi se nalaze kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink, bakar,...
Zob obiluje vlaknima koja usporavaju probavu ugljikohidrata čime se smanjuje razina šećera u krvi što u konačnici izaziva osjećaj sitosti nakon zobenog obroka. Više od 40 istraživanja je pokazalo, da konzumiranje zobenih pahuljica smanjuje razinu kolesterola i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Sastojci: 100%...
Pirovi krekeri su jednostavan i brz obrok, a zbog svoje jednostavne pripreme nude obilje ideja za pripremu obroka.Sastojci: Oljušteni pir.