Značajan nutrijent u lanu su omega-3 masne kiseline koje prema rezultatima međunarodne studije o utjecaju mikro i makronutrijenata, mogu utjecati na sniženje visokog tlaka i kolesterola.
Sjemenke lana trebamo uvrstiti u na svoj jelovnik jer sadrže:
Datum dostupnosti na zalihi
U kulinarstvu, sjemenke lana možemo uključiti pri pripremi juha i salata, pri izradi peciva i kruhova te konzumirati kao dodatak jogurtu, sokovima ili smoothijima. Preporučeno je konzumirati 1-2 žlice mljevenih sjemenki dnevno.
Prilikom konzumaciji sjemenki lana treba uzimati dovoljno tekućine zbog utjecaja na probavu. Osobe koje koriste antikoagulanse, boluju od simptoma iritabilnog crijeva i Chronove bolesti prije početka konzumacije trebaju se posavjetovati sa liječnikom.
Sastojci: Sjemenke lana.
Alergeni: Proizvod može sadržavati tragove orašastog voća, kikirikija i sezama.