Mahuna rogača može se mljeti sirova i prepečena kako bi se dobio fini, bogati prah koji neizmjerno podsjeća na kakao, odnosno čokoladu. Također ne sadrži kofein, te stoga može biti odlična zamjena za kavu.Način upotrebe: Rogač se može koristiti u slatkim i slanim jelima: kolačima, keksima, kruhu, toplim napitcima, rakijama, kompotima, namazima, salatama,...
Bademi su korisna i zdrava namirnica, koja sadrži veliki dio dnevno preporučene količine vitamina, minerala, vlakana i aminokiselina. 100 grama badema sadrži 22g ugljikohidrata od čega 12g dijetalnih vlakana, što je 49% potrebnih vlakana dnevno. Dijetalna vlakna nedostaju većini ljudi koji se hrane klasičnom zapadnjačkom prehranom. Iznimno su...
Himalajska sol sitno mljevena je ujedno i najčišća sol na svijetu te posjeduje 84 minerala i elementa istovjetnih onima u ljudskom tijelu, a dovoljna količina minerala, elemenata u tragovima i elektrolita nužna je za očuvanje zdravlja.Kopa se u podnožju Himalaje i melje ručno kako bi se sačuvale sve vrijednosti i dale joj posebnu ulogu opisanu...
Amaranth je odličan izvor proteina, sadrži dvostruko više iskoristivog kalcija od mlijeka, triput više vlakana od pšenice, a njegovo je lišće iznimno dobar izvor željeza.Sadrži vrijedne aminokiseline, među njima i lizin koji djeluje protiv virusa herpesa. Ne sadrži gluten što ga čini pogodnim za osobe preosjetljive na...
Idealna i praktična bez glutenska mješavina brašna za sve vrste kruha i dizanog tijesta, kao i slatke ili zdrave slastice. Napravite kruh, pogače, pizze, fokaccio ili slatke kruščiće kad god poželite. Zahvaljujući „Bread-Mix“ svojstvima Vaše tijesto će sigurno uspjeti i biti ukusno!NE SADRŽI GLUTEN,...
Šećer kokosovog cvijeta odlična je zamjena za konzumni bijeli šećer jer ima nizak glikemijski indeks (35), a okus mu je vrlo sličan, blago karamelast. Dobiva se iz pomno biranih organski uzgojenih kokosa, tj. kokosova cvijeta.Može se konzumirati izravno kao sredstvo za zaslađivanje ili se može koristiti u izradi kozmetike. Odličan je za...
Ručno brana prirodna morska sol obogaćena origanom, ružmarinom, bosiljkom, mažuranom, čubrom, majčinom dušicom i kaduljom. Sol s dalmatinskim začinima preporuča se koristiti prilikom pečenja, kuhanja i pirjanja jela. Sastojci: prirodna sol (NaCl), začini.
100 %-tne čistoće, bez kemikalija, procijeđeno kokosovo ulje. Ispod 25 Celzijevih stupnjeva je gusto i bijelo poput masti, dok zagrijavanjem postepeno postaje prozirno ulje. U potpunosti je bez okusa i mirisa, osobito dobro se može koristiti u kuhinji. Glavna karakteristika mu je iznimno stabilna molekularna struktura, koja se niti uslijed...
Green Balance New Formula je koncentrirana alkalna superhrana, takozvana „zelena“ formula sačinjena od 11 izuzetnih biljaka pažljivo odabranih i međusobno izbalansiranih u sinergiji sa cinkom koji doprinosi normalnom kiselinsko baznom metabolizmu i normalnoj funkciji imunološkog sustava.Osvježavajućeg i prirodnog okusa, uz odličnu...
100% prirodni šećer od breze. Šećer od breze je bijeli, slatki, kristalizirani ugljikohidrat, jedan od prirodnih šećera. Okus i pojavni oblik je skoro pa identičan tradicionalnom kristalnom šećeru, biološki učinak na organizam mu je međutim potpuno suprotan. Konzumacija brezinog šećera sama po sebi ne dovodi...
Durum pšenica, naparena, sušena i razbijena u male komadiće. Kuha se 10 minuta u vodi. Bulgur je bogat vlaknima, odličan izvor B vitamina, preporučen je u pripremi tradicionalnih jela, mariniran u soku od limuna i metvice, začinjen sirovim povrćem za svježe i vrlo ukusno jelo.
Kurkuma, poznata i kao indijski šafran, je biljka iz porodice đumbira koja svoje podrijetlo nalazi u južnoj Aziji.Sve ljekovite moći kurkume se pripisuju aktivnoj tvari kurkuminu, koji je poznat po svojim antioksidativnim, antibakterijskim i protuupalnim svojstvima.Od minerala u kurkumi se nalaze kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink, bakar,...