Spirulina prah organski 250g

Spirulina je bogat izvor hranjivih tvari. Sadrži 60 posto proteina, 18 aminokiselina te vitamine A, C, E, D i B. Zbog značajne količine vitamina B12, pomaže u razvoju zdravog živčanog tkiva, ali i metabolizma svake stanice u organizmu.

Od minerala sadrži kalij, kalcij, magnezij, željezo, natrij, fosfor, cink i selen. Jedna dnevna doza spiruline sadrži više željeza nego dvije šalice špinata. Bogata je i klorofilom, koji doprinosi boljoj krvnoj slici, uravnotežuje PH i potpomaže izbacivanju toksina iz organizma.

Upotreba: Preporučena dnevna doza je 5 grama, no preporučeno je početi s manjim dozama na početku. Izbjegavati miješanje s jako toplom hranom. 1 čajna žličica = 5 grama.

Više detalja

9,00 €

J.M. 1 kg = 35,95 €

Više informacija

Sastav: 100% prah modrozelene alge spiruline (Arthrospira sp.) iz organskog uzgoja

Proteinski sastav Spiruline čini je popularnom kod profesionalnih i rekreativnih sportaša. Od jednake je važnosti i njezin vitaminski sastav. Bogata je vitaminom A, koji pomaže reproduktivne sustave te potiče potenciju, i potreban je za esencijalno održavanje ravnoteže organizma.

  • Spirulina sadrži više vitamina B1 nego kravlje mlijeko, a on služi za regularnu funkciju živčanog sustava i mišića.
  • Vitamin B2  pomaže u apsorpciji energije iz ugljikohidrata i u proizvodnji crvenih krvnih stanica.
  • Vitamin B6 je potreban za apsorpciju amino kiselina i kemikalija uključenih u moždane funkcije. Također pomaže mišićnom tkivu, omogućavajući krvnom hemoglobinu da veže kisik.
  • Vitamin B9 je esencijalan za žene u trudnoći, dok vitamin C pomaže u regulaciji krvotoka i jačanju imuniteta.
  • Vitamin D pomaže apsorpciju kalcija, promiče generalno zdravlje, jača imunitet i regulira inzulin i krvni tlak. Vitamin E je važan agens antioksidanta , sprječava bolesti i pomaže u zacjeljivanju rana.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: