Kurkuma 1000g

Kurkuma, poznata i kao indijski šafran, je biljka iz porodice đumbira koja svoje podrijetlo nalazi u južnoj Aziji.

Sve ljekovite moći kurkume se pripisuju aktivnoj tvari kurkuminu, koji je poznat po svojim antioksidativnim, antibakterijskim i protuupalnim svojstvima.

Od minerala u kurkumi se nalaze kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink, bakar, mangan i selen. Od vitamina kurkuma sadrži vitamin C, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, vitamin B6, vitamin K i vitamin E.

Više detalja

65.00 kn

Više informacija

Nutrigold kurkuma u prahu prepoznatljive je kvalitete i preporučljivo ju je konzumirati jer u sebi sadrži kurkumin. Ovaj aktivni sastojak kurkume poznati je antioksidans protuupalnih i antibakterijskih svojstava, a između ostalog sprječava i oksidaciju kolesterola te time štiti krvne žile od oštećenja i nakupljanja plaka koji može dovesti do moždanog ili srčanog udara.

Da bi se bioraspoloživost kurkume povećala može se pažljivo koristiti sa crnim paprom. Za njenu bolju apsorpciju u sam organizam potrebno ju je konzumirati sa mastima. Koristi se za začinjavanje i bojanje salatnih preljeva, pri izradi umaka za povrće i meso, u juhama i rižotima, i ostalim slatkim i slanim jelima.

Kurkuma se konzumira i u napitcima poput čaja i mlijeka, može se dodati u smoothije, deserte, cijeđeno voće. U termički obrađivana jela kurkumu je potrebno dodati pred kraj kuhanja da se sačuvaju njena nutritivna svojstva.

Način upotrebe:
Kurkumu možete koristiti u pripremi slatkih i slanih jela. Obično je dovoljno samo 1/2 - 1 žličice kurkume. Kurkumu dodajte jelima pri kraju jer ćete tako maksimalno sačuvati njezina ljekovita svojstva.

Napomene: Osobe koje imaju problema sa žučnim i bubrežnim kamencima trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod kupci su isto kupili: