Kurkuma u prahu Organska 100g

Nutrigold certificirana organska kurkuma u prahu dobivena je iz prehrambene sirovine koja nije tretirana pesticidima i ostalim kemikalijama kojima se smanjuje broj nametnika te povećavaju prinosi.

Uz kurkumin, Nutrigold organska kurkuma u prahu sadrži:

  • Vitamine - vitamine B1, B2, B3 ,B6, te vitamine C, E i K
  • Minerale - kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink, bakar, mangan i selen
  • Vlakna – na 100g sadrži 21g vlakana

Više detalja

17,00 kn (2.26 €)

Tečaj 1 EUR = 7,53450 HRK.

Više informacija

Uvođenjem kurkume u prahu u prehranu tijelu dajemo kurkumin, moćan antioksidans koji djeluje protuupalno i naziva ga se prirodnim antibiotikom. Bioraspoloživost mu je bolja uz konzumiranje masti. Kurkumin je prirodno bojilo koje se kao prehrambeni aditiv označava brojem E100.

Tradicionalan je indijski začin koji se koristi kao dodatak mnogim umacima, marinadama i jelima od grahorica.

Osim glavne uloge u indijskoj kuhinji, kurkuma se pojavljuje i ostalim kuhinjama južne Azije, Afrike, Australije… često se koristi za začinjavanje i bojanje salatnih preljeva, pri izradi umaka za povrće i meso, u juhama i rižotima, i ostalim slatkim i slanim jelima.

Kurkuma se konzumira i u čaju i u napitcima, a može se dodati u smoothije, deserte, cijeđeno voće. U termički obrađivana jela kurkumu je potrebno dodati pred kraj kuhanja da se sačuvaju njena nutritivna svojstva.

Napomene: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Osobe koje imaju problema sa žučnim i bubrežnim kamencima trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Sastojci: 100% kurkuma u prahu iz certificiranog organskog uzgoja.

Način upotrebe: Zbog intenzivnog okusa, dovoljna je najviše žličica kurkume kao dodatak nekom jelu.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: