Kokosovo ulje bez mirisa Organsko 1000ml staklenka

Nutrigold certificirano organsko kokosovo ulje bez mirisa dobiveno je iz prehrambene sirovine koja nije tretirana pesticidima i ostalim kemikalijama kojima se smanjuje broj nametnika te povećavaju prinosi.

Dobiva sušenjem i preradom mesa kokosovog oraha. Smatra se jednim od najzdravijih ulja te ima kozmetičku i prehrambenu primjenu. Ulje je u krutom stanju te pri temperaturama višim od 25°C prelazi u tekuće stanje.

Organsko kokosovo ulje bez mirisa:

  • Prirodno je bez glutena
  • Pogodno je za vegetarijance i vegane
  • Ne sadrži kolesterol, hidrolizirane masnoće, emulgatore, konzervanse, umjetne boje i arome

Više detalja

7,17 €

Više informacija

Nutrigold organsko kokosovo ulje bez mirisa kao najznačajniji sastojak sadrži zasićene masne kiseline. Njihov broj u ovom ulju je veći nego u svim ostalim prehrambenim uljima. Najvažnije od masnih kiselina koje sadrži su: 

  • laurinska kiselina koja smanjuje količinu ukupnog kolesterola u omjeru prema HDL kolesterolu
  • kaprilna i kapronska kiselina koje potpomažu stvaranje dobrih bakterija u tijelu, naročito u probavnom traktu

Zbog izrazito stabilne molekularne strukture organsko kokosovo ulje bez mirisa se može višestruko zagrijavati bez da se njegova kvaliteta mijenja. To je ujedno i najveća prednost ovog ulja, može se ponovno koristiti (nakon procjeđivanja) za kuhanje i pečenje, a u njemu se ne stvaraju štetne i otrovne tvari.

Koristi se pri izradi prirodnih sapuna, krema i ostale prirodne kozmetike, za masažu te za njegu kože i kose.
 

Sastojci: 100% kokosovo ulje iz certificiranog organskog uzgoja.

Upotreba: Organsko kokosovo ulje primjenjuje se u domaćinstvu za kuhanje, pohanje, prženje i druge oblike pripremanja hrane. Svaki recept koji sadrži masnoće možete promijeniti i koristiti organsko kokosovo ulje u zamjenu.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: