Aktival Veval gel 100ml

Kako osvježiti umorne i teške noge? Tegobe proširenih vena kao što su otekline ili osjećaj težine u nogama mogu se ublažiti VENOVAL GELOM. Sadrži optimalnu kombinaciju ekstrakta divljeg kestena, eteričnog ulja eukaliptusa i mentola.

Preporuča se kod:
  • grčeva u nogama
  • kod osjećaja umora i težine u nogama
  • otečenih nogu (venski edem)
  • proširenih vena
  • upale vena
  • varikoznih vena
PREPORUČENI DNEVNI UNOS: Nanijeti na bolno područje jednom do tri puta na dan bez masiranja.

Više detalja

54.00 kn

Više informacija

Na stijenke kapilara i vena naročito dobro djeluje escin iz sjemenki divljeg kestena smanjujući simptome kronične venozne insuficijencije. Escin je smjesa triterpenskih glikozida, saponina. Djeluje venotonično, odnosno vazokonstriktivno (stezanje krvnih žila), antiedemsko i protuupalno.

Smanjuje propusnost kapilara, smanjujući količinu elastaze i hijaluronidaze, čime sprečava nastanak edema, dakle naticanje donjih ekstremiteta, te poboljšava cirkulaciju i tonus vena, a time i vraćanje krvi prema srcu. Također smanjuje edem nakon traume, naročito nakon sportske ozljede, operacije i ozljede glave.

Divlji kesten sadrži i flavonoide koji pojačavaju tonus vena i djeluju kao antikoagulansi (sredstvo za sprečavanje grušanja krvi), čime se smanjuje opasnost od tromboze. Glavni aktivni sastojak eteričnog ulja eukaliptusa, naziva se cineol (eukaliptol). Cineol ima protuupalno, antiseptično i analgetičko djelovanje.

Eterično ulje ima i karakterističan miris, pa se često upotrebljava kao mirisna komponenta kozmetičkih pripravaka. Mentol je glavni sastojak ulja koje se dobiva iz metvice. Djeluje analgetički. Daje dobro poznati osjećaj hlađenja kada se nanese na kožu. Ima lokalno anestetičko djelovanje, a upotrebljava se i kao sredstvo koje smanjuje svrbež.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod kupci su isto kupili: