Encian Veneforte gel, 250ml

Proširene i bolne vene na nogama, te osjećaj "teških nogu" svakodnevno predstavljaju problem kod mnogih žena, a ti se problemi pojačavaju s povećanom radnom aktivnosti.

Redovitim korištenjem Veneforte gela moguće je olakšati navedene tegobe i osigurati pomoć cirkulaciji u nogama. 

Veneforte gel preporuča se kod:

- napetosti i osjećaja težine u nogama
- bolnih, umornih i teških nogu
- grčeva u nogama
- proširenih vena i ispucanih kapilara, te oslabljene venske cirkulacije općenito.

Više detalja

27,50 kn

Više informacija

Ljekovite tvari iz ekstrakta divljeg kestena i sjemenki grožđa efikasno doprinose jačanju stijenki vena, te smanjuju krhkost i propusnost kapilara. Redovitim umasiravanjem 2-3x dnevno Veneforte gela smanjuje se prisutnost upala vena, otjecanja, grčeva i osjećaja težine u nogama. Potiče se bolja prokrvljenost, smanjuje se opasnost od stvaranje ugrušaka, a povećava tonus vena.

Naime, escin iz divljeg kestena dokazano potiče vensku cirkulaciju i tonizira stijenke vena. Tvari poput escina jačaju tonus njihovih stijenki, što je vrlo važno, jer raširene i neelastične vene mogu postati varikozne, ali dovesti i do mnogih drugih komplikacija ( tromboza, hemoroidi – proširenje vena analnog područja ). Utvrđen je učinak escina da smanjuje nastanak edema, a uz to ima izrazito jako protuupalno djelovanje povećavajući čvrstoću i smanjujući propusnost kapilara.

Valja istaknuti kako ekstrakt divljeg kestena sadrži i flavonoide koji sprječavaju sljepljivanje trombocita te stoga djeluju zaštitno na pojavu tromboze.

Sjemenke grožđau sadrži tanine koje imaju zatvarajuća svojstva, flavonoide i stvari koje štite kapilare i djeluju hemostatično (zaustavljaju krvarenje).

Najbolje ga je koristiti ujutro i navečer, tako da tanak sloj Veneforte gela umasirate na bolno područje nogu, uz preporuku da prethodno bolni dio operete, kako bi se gel brže apsorbirao na tom dijelu kože.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod kupci su isto kupili: