Otovent baloni za pomoć kod čestih upala i infekcija uha

Otovent je namijenjen onima koji pate od čestih upala uha i infekcija uha te nakupljanja tekućine u srednjem uhu.

Specijalisti otorinolaringolozi preporučuju Otovent posljednjih 20 godina za rješavanje problema nakupljene tekućine u srednjem uhu. Otovent metoda je klinički dokazana prva linija liječenja kojom je moguće izbjeći kirurško umetanje cjevčice za drenažu (ventilacijske cjevčice) u bubnjić.

Djeci je napuhavanje balona poput igre, što uvelike olakšava primjenu i pravilno izvođenje ove metode liječenja. U kliničkim ispitivanjima nije zabilježena niti jedna neželjena pojava pri primjeni ove metode.

Više detalja

15,75 €

Više informacija

Način uporabe: Koristi se tako da dijete kroz nos napuhuje mali balon čime se izjednačava tlak u srednjem uhu. Napuhavanje balona otvara Eustahijevu tubu čime se olakšava istjecanje nakupljene tekućine iz srednjeg uha. Otovent metodu djeca mogu primjenjivati kod kuće uz nadzor roditelja. Postupak je potpuno bezbolan, neškodljiv i traje svega nekoliko sekundi. Preporučuje se koristiti Otovent metodu dva do tri puta dnevno, sve dok se ne osigura potpuno istjecanje tekućine iz srednjeg uha.

Primjenom nastavka za nos i balona, u se stvara pozitivan tlak kojim se kroz Eustahijevu tubu neutralizira negativan tlak u srednjem uhu. Otovent metoda može se podijeliti u dvije faze – faza napuhavanja i faza ispuhavanja:

  • Faza napuhavanja: primjena Valsalva pokusa (forsirani izdah kroz suženi otvor) povećava tlak u nazofarinksu. Tijekom ove faze dolazi do izjednačavanja tlaka u srednjem uhu s tlakom u vanjskom uhu
  • Faza ispuhavanja: primjena Politzer pokusa (autoinflacija zraka u prostor srednjeg uha činom gutanja) omogućava dotok zraka u prostor srednjeg uha (Eustahijeva tuba se tijekom gutanja otvara) da bi se izjednačio tlak u srednjem uhu s tlakom u vanjskom uhu
Napomena: Isti balon smije se upotrijebiti najviše 20 puta.

Za djecu stariju od 3 godine (ili od dobi kada nauče ispuhati nos).

Sadržaj: 1 nastavak za nos + 5 balona.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: