Adena Natura ADAPTO kapsule pomažu kod stresa 60 kapsula

ADAPTO je namijenjen za sve odrasle osobe koji se nalaze ili će se naći u zahtjevnim i iscrpljujućim periodima života koji za tijelo predstavljaju dugotrajnu stresnu situaciju te onima koji već osjećaju negativne posljedice dugoročne izloženosti stresu.

ADAPTO u svom sastavu sadrži standardizirane ekstrakte dvije moćne adaptogene biljke, sibirski ginseng i ashwagandu.

ADAPTO je premium dodatak prehrani koji pruža podršku organizmu za vrijeme i nakon izlaganja stresnim i iscrpljujućim stanjima i događajima. Doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Više detalja

29,69 €

J.M. 1 kom. = 0,50 €

Više informacija

U tradicionalnoj medicini odavno su poznati pozitivni učinci adaptogenih biljaka na ublažavanje stresa i njegovih posljedica. Adaptogene biljke pomažu tijelu prilagoditi odgovarajuće fiziološke reakcije na stresne događaje i po njihovom završetku uputiti tijelo u fazu odmora i oporavka od stresa. Podupiru rad nadbubrežnih žlijezdi i regulaciju kortizola, glavnog hormona stresa.

ADAPTO u svom sastavu sadrži standardizirane ekstrakte dvije moćne adaptogene biljke, sibirski ginseng i ashwagandu.

Što je Adapto?

Adapto je premium dodatak prehrani koji sadrži jedinstvenu kombinaciju biljnih ekstrakata i važnih vitamina koji pružaju punu podršku organizmu za vrijeme i nakon izlaganja stresnim i iscrpljujućim stanjima i događajima. Doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije te smanjenju umora i iscrpljenosti. Pogoduje održavanju normalne psihološke funkcije i normalnih mentalnih performansi.

Kome je namijenjen Adapto?

Adapto mogu koristiti sve osobe koje se nalaze ili će se naći u zahtjevnim i iscrpljujućim periodima života koji za tijelo predstavljaju dugotrajnu stresnu situaciju, te onima koji već osjećaju negativne posljedice dugoročne izloženosti stresu. Upotrebljavati ga mogu muškarci i žene, mlađe i starije životne dobi.

Kako treba uzimati Adapto?

Adapto treba uzimati jednu do dvije kapsule dnevno, ovisno o osobnoj potrebi. U fazama intenzivnog stresa predlažemo dvije kapsule dnevno, dok u fazi održavanja može biti dovoljna i jedna kapsula dnevno. Može se uzimati u bilo koje doba dana, najbolje uz obrok.

Kada Adapto počinje djelovati?

Početak djelovanja proizvoda ovisi o trenutnom psihološkom i fizičkom stanju osobe koja ga primjenjuje, količini i intenzitetu stresa kojoj je izložena te vremenu i dužini izloženosti stresu. Učinak može nastupiti već kroz par dana ili tjedana, ali kod osoba dugoročno izloženim velikom stresu oporavak može trajati dulje. Do vašeg stanja doveli su mjeseci, možda i godine izloženosti stresu, stoga imajte strpljenja i ne očekujte da će poboljšanje doći preko noći. Biljke će polako, ali sigurno dovesti vaš organizam u ravnotežu.

Koja su ograničenja za korištenje?

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

  • SIBIRSKI GINSENG (Eleutherococcus senticosus, Araliaceae) U tradicionalnoj kineskoj medicini se koristi više od dvije tisuće godina, te su brojne znanstvene studije potvrdile pozitivne učinke na cjelokupan organizam. Sibirski ginseng je adaptogen koji pomaže tijelu uspostaviti ravnotežu i pripremiti primjereni odgovor na stresne situacije. Pruža podršku radu nadbubrežne žlijezde zbog čega je jedna od najpopularnijih biljaka za primjenu kod iscrpljenosti i oslabljenosti organizma. Potpora je stresom narušenom imunološkom sustavu.
  • ZOB (Avena sativa, Poaceae) Nezreli plodovi i stabljika zobi koriste se kao sredstvo za ublažavanje simptoma stresa. Opuštajućim djelovanjem daje potporu živčanom sustavu kao tonik koji doprinosi stanju unutrašnje ravnoteže, te donosi osjećaj mira i spokoja uznemirenim i preopterećenim osobama.
  • ASHWAGANDA (Withania somnifera, Solanaceae) Ashwaganda je jedna od najcjenjenijih biljaka ayurvedske medicine u kojoj se koristi za očuvanje mladenačkog stanja fizičkog i mentalnog zdravlja. Kao adaptogen tijelu olakšava uspostavljanje ravnoteže hormona stresa čime pruža potporu stanju adrenalne iscrpljenosti. Imunomodulatornim i protuupalnim učinkom tijelu pruža dodatnu zaštitu u naporima ubrzanog modernog života.
Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi:2 kapsule% PU*
Standardizirani ekstrakt Sibirskog ginsenga
sadrži 0,8% eleuterozida 
280 mg /
Ekstrakt Zobi 200 mg /
Standardizirani ekstrakt Ashwagande
sadrži 2,5 % vitanolida
300 mg /
Inulin 65 mg /
Vitamin B1 2,2 mg 200%
Vitamin B2 2,8 mg 200%
Vitamin B3 16 mg 100%
Vitamin B5 6 mg 100%
Vitamin B6 2,8 mg 200%
Vitamin B12 5 µg  200%
*PU preporučeni unos za odrasle osobe

Sastojci: standardizirani suhi ekstrakt lista i korijena Ashwagande (Withania somnifera); standardizirani suhi ekstrakt podanka Sibirskog ginsenga (Eleutherococcus senticosus); suhi ekstrakt sjemenki zobi (Avena sativa); hidroksipropilmetil celuloza (kapsula); inulin; tvari protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid i magnezijev stearat (vegetabilnog podrijetla); nikotinamid; kalcijev D-pantotenat; piridoksin hidroklorid; riboflavin; tiamin hidroklorid; cijanokobalamin.

Upute za upotrebu: 1 do 2 kapsule dnevno, ovisno o osobnoj potrebi. U fazama intenzivnog stresa predlažemo dvije kapsule dnevno, dok u fazi održavanja može biti dovoljna i jedna kapsula dnevno. Preporučujemo piti u kontinuitetu minimalno mjesec dana.


Veličina: 60 vegetabilnih kapsula.

Napomene: Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: