CardiOlival kapsule (glog, češnjak, maslinovo ulje)

CardiOlival kapsule:
  • imaju pozitivan učinak na poboljšanje cirkulacije i održavanje zdravlja krvožilnog sustava
  • pomažu pri očuvanju snage srčanog mišića i normalne funkcije srca
  • kod pojave početnih simptoma arterijske hipertenzije
Aktivni sastojci u dnevnoj dozi (2 kapsule):
  • uljni macerat ploda bijelog gloga (Crataegus monogyna Jacq.) = 400 mg
  • maslinovo ulje (Olea europaea L.) standardizirano na 70% oleinske kiseline = 400 mg (od toga oleinska kiselina = 282 mg)
  • uljni macerat češnjaka (Allium sativum L.) standardiziran na najmanje 0,12% alicina = 200 mg (od toga alicin = 0,24 mg)

Više detalja

56.00 kn

Više informacija

  • BIJELI GLOG: Bijeli glog bogat je procijanidinima i flavonoidima, sastojcima koji imaju povoljan učinak na zaštitu perifernih krvnih žila. U fitoterapiji se tradicionalno koristi kod blagog poremećaja srčanog ritma i kod bradikardija. U nekim zemljama EU glog je registriran kao biljni lijek. Bijeli glog je poznati kardiotonik koji povećava kontraktilnost srčanog mišića i djeluje antiaritmički. Dokazan je antioksidativni i protektivni učinak na zaštitu endotela te na snižavanje razine lipida u krvi.
  • MASLINOVO ULJE: Maslinovo ulje bogato je polifenolima koji upotpunjuju antioksidativnu funkciju proizvoda. Flavonoidi doprinose umanjenju oksidativnog stresa koji je jedan od uzročnika razvoja ateroskleroze i arterijske hipertenzije.
  • ČEŠNJAK: Češnjak ima dugu povijest proučavanja u smanjenju kardiovaskularnog rizika jer sadrži obilje fitonutrijenata. Utvrđeni su optimalni učinci na koncentracije lipida, inhibiciju agregacije trombocita i smanjenje krvnog tlaka. Poznato je da češnjak normalizira srčani tlak i poboljšava opskrbu srčanog mišića krvlju, što dovodi do poboljšanja srčane funkcije. Glavni sastojak je alicin koji ima iznimna svojstva i primjenjuje se kao adjuvantna terapija u liječenju visokog krvnog tlaka i bolesti koronarnih arterija.

Upozorenja za korisnike navedena na ambalaži proizvoda:
Ne preporučuje se uzimanje duže od 4 mjeseca u kontinuitetu, bez prethodnog savjeta s liječnikom. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

FARMACEUTSKI OBLIK:
meke kapsule.

NAČIN PRIMJENE: Uzimati 1 do 2 kapsule na dan, popiti s vodom.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod kupci su isto kupili: