Dietpharm Tusol eterično ulje 20ml

Ulje za inhalaciju razrjeđuje i pokreće upalni sekret nagomilan u gornjim dišnim putevima, pa time pospješuje iskašljavanje kod prehlade, bronhitisa i plućnih bolesti. Olakšano otjecanje sekreta pridonosi boljoj prohodnosti dišnih puteva i lakšem disanju. Posebno se preporuča pušačima.

Snažna kombinacija eteričnih ulja japanske metvice, eukaliptusa, timijana i kadulje učinkovita je prirodna pomoć za olakšano disanje kod gripe, prehlada i akutnih upala dišnih puteva, naročito kada se primjenjuje inhalacijom vodene pare.

Više detalja

13,21 €

Više informacija

Udisanje vodene pare s eteričnim uljima jedan je od najstarijih načina kojim se razrjeđuje i pokreće upalni sekret nagomilan u gornjim dišnim putevima.

Način uporabe:
u donji dio inhalatora (inhalacijsku posudu), staviti 4 decilitra vruće vode i dodati 1-2 kapi ulja. Posudu položiti na ravnu podlogu, pokriti anatomskim nastavkom i u sjedećem položaju kroz nos ili otvorena usta duboko udisati ljekovitu paru. Inhalaciju provoditi 5 minuta.

Nakon toga, preporuča se postupak odmah ponoviti s novom vrućom vodom i 1-2 kapi eteričnog ulja i inhalirati još 5 minuta, jer učinak inhalacije s vremenom postaje sve slabiji zbog hlapljenja eteričnog ulja. Postupak se može ponoviti 2-3 puta dnevno.

Savjet: ulje se može upotrijebiti i tako da se 1-2 kapi nakapaju na papirnatu maramicu i više puta duboko udahne kroz nos. Pri tome držati oči zatvorene i izbjegavati direktan dodir s kožom kako ne bi došlo do iritacije.

Kap ulja može se staviti na jastuk ili kuglicu vate pokraj uzglavlja, čime se omogućuje slobodnije disanje tijekom noći, te ujedno pruža prekrasan ugođaj aromaterapije.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: