Apipharma Probiovit FORTE probiotik 10 kapsula

Probiovit Forte kapsule sa 7 različitih sojeva i čak 25 milijardi dobrih bakterija.

Probiovit Forte kapsule s količinom dobrih bakterija pravi su izbor kada ste na antibiotskoj terapiji te dolazi do narušavanja crijevne mikroflore jer količinom dobrih bakterija maksimalno smanjuju neugodne nuspojave te štite i obnavljaju crijevnu mikrofloru nakon upotrebe antibiotika.

Obzirom na veliku koncentraciju dobrih bakterija, Probiovit® Forte idealan je izbor, osobito kod dugotrajne terapije antibioticima i nakon terapije.

Više detalja

8,85 €

Više informacija

Kao što već znamo – antibiotici ubijaju bakterije – loše, ali i dobre, na taj način narušavaju ravnotežu crijevne mikroflore i nastaje pogodno područje za naseljavanje patogenih bakterija. Zato je vrlo važno nadomjestiti dobre bakterije i ponovno uspostaviti ravnotežu.

Poznato je da ravnoteža crijevne mikroflore utječe na imunološki sustav, kožu i zaštitu od infekcija.

U današnje vrijeme prehranom unosimo premalo biljnih vlakana koji utječu na broj i vrste dobrih bakterija u našem sustavu.
Suvremene bolesti kao što su alergije, ekcemi, Crohnova bolest, celijakija i druge, znanstvenici povezuju upravo sa osiromašenom crijevnom mikroflorom tj. nedostatkom dobrih bakterija u organizmu.

Dobre bakterije su vrlo osjetljive, zato smo se uz posebnu formulaciju pobrinuli da budu zaštićene i sigurne uz "blister protect" tehnologiju koja čuva kapsule od vanjskih utjecaja i omogućuje stabilnost i dugovječnost dobrih bakterija.

Probiovit® Forte je sinbiotik, što znači da je probiotik i prebiotik u isto vrijeme. Kao takav ima učinkovitije djelovanje jer dodatkom inulina, B kompleksa, vitamina D i cinka dobrim bakterijama omogućava razmnožavanje, kolonizaciju te bolju aktivnost.

Inulin je prebiotik, a prebiotici su hrana za dobre bakterije.
Hranjenjem dobrih bakterija inulinom omogućava im se da nadvladaju loše tj. patogene bakterije, prevladavanje dobrih bakterija za rezultat ima bolji imunološki sustav , smanjenje probavnih smetnji i alergija, sintezu esencijalnih vitamina i drugo.

Probiotici su također odgovorni za sintezu vitamina B, a njihov sinergijski učinak pomaže u sprječavanju rasta patogenih bakterija, bolji metabolizam i ljepšu kožu.

Cink se preporučuje kao obavezan dodatak kod akutne dijareje. Dokazano djeluje na ublažavanje simptoma, skraćuje vrijeme trajanja dijareje i potiče regeneraciju crijevne sluznice.

Vitamin D kao i cink neophodan je za jačanje imuniteta i obranu organizma od infekcija.
Na površini epitelnih stanica crijeva nalaze se receptori vitamina D, stoga je vrlo bitan za održavanje crijevne barijere. Njegov nedostatak može narušiti ravnotežu dobrih i loših bakterija.

Gluten free & Vegan friendly

Upute za upotrebu: 1 kapsula dnevno po mogućnosti uz obrok. U slučaju antibiotske terapije obavezno uzeti u razmaku 2h -3h od antibiotika ili drugih lijekova.

Napomene: Čuvati izvan dohvata male djece. Preporučene dnevno doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Upozorenje: Osobe alergične na bilo koji sastojak ne smiju koristiti ovaj proizvod. Čuvati na tamnom i suhom mjestu, na sobnoj temperaturi.

Neto količina: 4,6 g (10 kapsula).

1 kapsula sadrži:

Količina

PU*/NRV*

Kulture mikoroorganizama:
Saccharomyces boulardii SB01

Lactobacillus acidophilus LA85

Bifidobacterium longum BL21

Lactobacillus gasseri LG08

Bifidobacterium infantis BI45

Lactobacillus rhamnosus LRa05

Bifidobacterium animalis subsp. Lactis BLa80

25 x 10 9   cfu***

Inulin

50 mg**

Niacin (Vitamin B3)

5 mg NE

31% PU*

Cink

2,5 mg

25% PU*

Tiamin (Vitamin B1)

1,5 mg

136% PU*

Riboflavin (Vitamin B2)

1,5 mg

107% PU*

Vitamin B6

1,5 mg

107% PU*

Vitamin D

5 μg

100% PU*

*PU – preporučeni dnevni unos
** - preporučeni dnevni unos nije određen
***cfu – broj kolonija

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: