Colosal tablete hrana za posebne medicinske potrebe

Colosal je hrana za posebne medicinske potrebe na bazi maslačne (butiratne) kiseline, fruktooligosaharida (FOS) i živih kultura.

Colosal je namijenjen za dijetalnu prehranu bolesnika sa sindromom iritabilnog crijeva.

Butiratna (maslačna) kiselina je masna kiselina kratkog lanca prisutna u prirodi kao komponenta masne frakcije mlijeka i njegovih derivata. Kod ljudi je to fiziološka supstanca koja nastaje u debelom crijevu kao rezultat fermentacije prehrambenih vlakana.

Pakiranje: 30 tableta.

Više detalja

19,66 € (148,13 kn)

J.M. 1 kom. = 0,66 € (4,94 kn)

Tečaj 1 EUR = 7,53450 HRK.

Više informacija

Glavni je izvor energije stanica debelog crijeva (kolonocita), potiče metabolizam i njihovo fiziološko sazrijevanje te igra ključnu ulogu u održavanju cjelovitosti sluznice i u procesima zacjeljivanja lezija na crijevima; potiče reapsorpciju vode i natrija u crijevima; pomaže u snižavanju crijevnog pH stvaranjem nepovoljnog okruženja za razvoj patogenih bakterija.

Klinička iskustva pokazuju da, kod pacijenata sa staničnom neravnotežom koja utječe na debelo crijevo, dodatak maslačne kiseline značajno poboljšava simptome kao što su proljev, bolovi u trbuhu i opća malaksalost.

Bifidobakterije su najvažnije bakterije koje se nalaze u debelom crijevu odraslih i djece. Broj bifidobakterija opada s godinama i s pogoršanjem zdravlja. Populaciju bakterije Bifidobacterium bifidum koja živi u ljudskom crijevu mogu uništiti brojni čimbenici povezani s načinom života, zdravstvenim uvjetima pojedinca i okolišem.

Prednosti integracije bifidobakterija su:

  1. sprječavanje kolonizacije crijeva neprijateljskim patogenim bakterijama i kvascima s kojima se bifidobakterije natječu za hranjive sastojke;proizvodnja octene i mliječne kiseline koje snižavaju pH crijeva i tako područje čine nenaseljivim za druge bakterije;

  2. zaustavljanje bakterija koje mogu pretvoriti prehrambene nitrate u potencijalno opasne nitrite;

  3. dobra prilagodba bifidobakterija može pomoći u rješavanju probleme zatvora i poboljšati rad crijeva.

  • Fruktooligosaharidi su složeni ugljikohidrati, prirodni šećeri u obliku polimera, a nalaze se u malim količinama u raznim biljkama.

  • Zajedno s ostalim škrobnim oligosaharidima poput inulina, fruktooligosaharidi su gotovo potpuno neprobavljivi. Fruktooligosaharidi su hrana za žive bakterijske kulture.

  • Ne sadrži gluten.


Način upotrebe: 
2x1 tableta COLOSALA u prvom mjesecu terapije.
1x1 tableta COLOSALA za terapiju održavanja.

Tabletu ne lomiti ni žvakati!

Sastav: Tvar za povećanje volumena: mikrokristalična celuloza; kalcijev butirat; tvar za povećanje volumena: hidroksipropilmetilceluloza; fruktooligosaharidi (FOS); tvar za poliranje: acetilirani škrob; tvar za sprečavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat; tvar za poliranje: talk; Bifidobacterium bifidum DSM 25565; regulator kiselosti: limunska kiselina; bojilo: patent plavo V; tvar za poliranje: glicerol;  Bifidobacterium lactis DSM 25566; tvar za povećanje volumena: polivinilpirolidon.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: