DAOSIN kapsule za pomoć kod intolerancije na histamin 30 kom.

DAOSIN poboljšava kvalitetu života osobama s INTOLERANCIJOM NA HISTAMIN omogućavajući im konzumiranje hrane bogate histaminom.

DAOSIN kapsule namijenjene su za dijetalnu prehranu kod nepodnošljivosti namirnica izazvane intolerancijom na histamin.

DAOSIN je prvi proizvod u svijetu koji snižava razinu histamina, odgovornog za intoleranciju na određenu hranu, i to kao dodatak probavnom enzimu diamin oksidazi (DAO) u našem tijelu. INTOLERANCIJA NA HISTAMIN je vrsta nepodnošljivosti hrane uzrokovana nemogućnošću enzima DiAminOksidaze (DAO), u tankom crijevu, da razgradi histamin unesen hranom.

Više detalja

236,20 kn

Više informacija

HISTAMIN se izvana unosi hranom i napicima od kojih neki sadrže veće, a neki manje količine histamina ili ga oslobađaju tijekom svoje razgradnje u probavnom traktu.

DOZIRANJE:
1-2 kapsule s malo tekućine neposredno prije obroka. Sadržaj kapsule ne smije se žvakati, već ju treba progutati cijelu. Ako postoje poteškoće pri gutanju kapsule, kapsula se može otvoriti, pa popiti nesažvakani sadržaj s tekućinom.

Nakon obroka koji sadrži namirnice bogate histaminom najčešće se javljaju uobičajeni simptomi poput: glavobolja, migrena ili vrtoglavica, nadraženost sluznice nosa, lupanje srca, visoki tlak, astma, smetnje disanja, želučano-crijevne tegobe, promjene na koži, svrbež, osip.

Zbog vrlo sličnih, čak istih, simptoma često se nepodnošljivost hrane zamjenjuje s alergijom na hranu. Reakcija na histamin iz hrane ne predstavlja alergiju na hranu. DAOSIN kapsule sadrže ekstrakt proteina s DiAminOksidazom (DAO).

Namirnice koje najčešće uzrokuju tegobe: alkoholna pića (vino, pivo), sirevi, riba i morski plodovi, salame, povrće, voće, čokolada.

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, isto su kupili:

proizvodi u istoj kategoriji