Gastavit tablete za ublažavanje gastroezofagealnog refluksa

Proizvod je namijenjen za ublažavanje gastroezofagealnog refluksa te osjećaja žarenja i povezane težine u trbuhu. 

Gastavit omogućava kontrolu nad prekomjernim lučenjem želučane kiseline, čime sprečava pojavu žgaravice, bolova u trbuhu i dispepsiju.

Proizvod je učinkovit ne ovisno o uzroku problema. Gastavit može poslužiti kao učinkovit pomoćni pripravak u slučaju gastritisa budući da se može, bez kontraindikacija, upotrebljavati s farmacetskim proizvodima kao što su omeprazol, cimetidin i sličnim supstancama. U tom slučaju prije primjene posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.

Kombinacija karbonata i bikarbonata neutralizira želučanu kiselinu.

Više detalja

31,00 kn

Više informacija

Aktivne tvari u Gastavitu djeluju lokalno u želucu neutralizirajući višak kiseline, a pri tome ne narušavaju punu sposobnost funkcioniranja želuca. Gastavit ne sadrži aluminij-hidroksid ili aspartam koji bi mogli uzrokovati nuspojave!

UPUTE ZA UPOTREBU I DOZIRANJE

GASTAVIT se moze primjeniti na dva načina (popiti tabletu s čašom vode ili otopiti u ustima)!

  • Preporučena doza je dvije tablete nakon svakog obroka uz čašu vode. Ova doza je učinkovita i sprečava prekomjerno lučenje želučane kiseline te gastroezofagealni refluks. Ne smije se uzimati više od preporučene doze. Proizvod se može koristiti tijekom kontinuiranog razdoblja, no nakon dužeg perioda dana uzimanja ovog preparata preporuča se napraviti pauzu od uzimanja proizvoda od oko tjedan dana kao i kod svih ostalih sličnih proivoda. Ako se simptomi ne smanje nakon određenog vremena uzimanja lijeka, posavjetujte se s liječnikom.
  • Uzeti i otopiti jednu do dvije tablete u ustima nakon svakog obroka ili 3-6 puta na dan ukoliko vaš liječnik ne odredi drugačije.

UPOZORENJA: Ako se planira kontinuirano uzimanje ovog preparata, osoba bi trebala imati više od 18 godina. Međutim, preparat mogu koristiti i djeca i tinejdžeri. Ako se radi o djeci mlađoj od 12 godina, dozu je nužno prepoloviti.

  • Odrasli (od 12 godina): preporuča se uzeti 2 tablete poslije svakog glavnog jela (ili prema potrebi) s čašom vode ili lagano otopiti tabletu u ustima.
  • Djeca (6-12 godina) : preporuča se uzeti 1 tableta poslije svakog glavnog jela s čašom vode ili lagano otopiti u ustima.

Proizvod se ne smije koristiti u slučaju osjetljivosti na bilo koji sastojak proizvoda, a ne smiju ga koristiti ni osobe s kroničnom konstipacijom ili proljevom, bolesti bubrega ili kroničnim srčanim problemom.

Trudnice i dojilje – ne preporučamo upotrebu tableta jer su osjetljiva skupina.

Svi sastojci proizvoda su sigurni i biokompatibilni. Uz slučajeve osjetljivosti na aktivne sastojke ili pomoćne tvari, jedine poznate nuspojave, kad je riječ o dozama koje su nužne da bi se postigao učinak zaštite probavnog sustava, mogu biti prolazno začepljenje ili proljev.

INTERAKCIJA S PREPARATIMA ZA DOPUNU PREHRANI ILI LIJEKOVIMA

Iako nema poznatih specifičnih interakcija, sve bi lijekove, preparate za dopunu prehrani i druge dodatke trebalo uzimati najmanje dva sata prije ili nakon upotrebe Gastavit tableta zbog viskozne prirode sastojaka proizvoda. Uvijek se preporuča posavjetovati se s liječnikom prije početka terapije s Gastavit tabletama, posebice ako koristite kontracepcijeske tablete.

Path: > > > > Gastavit tablete za ublažavanje gastroezofagealnog refluksa

proizvodi u istoj kategoriji

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, isto su kupili: