Smokvan tekući pripravak od smokve i šljive, 150mL

Smokvan tekući pripravak od smokve i šljive preporučuje se djeci, trudnicama i osobama starije životne dobi kod problema s usporenom probavom kad poželjno je uspostaviti normalan rad crijeva.

Usporena probava jedan je od najčešćih problema današnjice. Česti uzroci su: nepravilna prehrana, nedovoljno kretanje, te unošenje premale količine tekućine. Od usporene probave češće pate žene, trudnice, osobe starije životne dobi i dijabetičari.

Način primjene: Primjena pomoću priložene dozirne čašice. Djeca uzimaju 5 ml navečer. Trudnice i dojilje uzimaju 15 ml navečer. Odrasli uzimaju 15 do 30 ml navečer.

Smokvan - tekući pripravak od smokve i šljive uzima se navečer kako bi tijekom noći djelovao i donio ugodno olakšanje slijedeće jutro.

Više detalja

59.00 kn

Više informacija

Smokve su bogat izvor prehrambenih vlakana, a visok udio čine vlakna topljiva u vodi. Ta vrsta vlakana povoljno djeluje na regulaciju probave. Suhe smokve imaju trostruko veću količinu minerala magnezija od svježih smokava što doprinosi njihovom pozitivnom djelovanju na probavu. Magnezij je jedan od ključnih čimbenika koji organizam štiti od štetnog utjecaja psihičkog stresa.

Suhe šljive sadrže čak tri sastojka koji pridonose pravilnoj probavi:

  • visok udio netopljivih prehrambenih vlakana, koja su vjerojatno ključ prevencije zatvora. Netopljiva vlakna ne mogu se razgraditi u probavnom sustavu, pa u njemu ostaju, vežu na sebe vodu i čine stolicu voluminoznijom, što olakšava prolaz kroz crijevo.
  • sorbitol, prirodni šećer koji također ima sposobnost upijanja vode i na taj način pomaže u otklanjanju zatvora.
  • dihidroksifenil-izatin, tvar koja potiče kontrakcije crijeva, što je esencijalan proces za redovito pražnjenje crijeva.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod kupci su isto kupili: