Novo Apipharma ProBiovit BOULARDII DIREKT Rapid 10 bočica

Apipharma ProBiovit BOULARDII DIREKT Rapid 10 bočica

Apipharma ProBiovit BOULARDII DIREKT Rapid je prvi boulardii u obliku suspenzije namijenjen cijeloj obitelji. Potpuno siguran za djecu i trudnice.

Svaka bočica sadrži 5 milijardi Saccharomyces boulardii uz dodatak vitamina D3 i cinka, važnih za zaštitu imuniteta. Preporučuje se za:

  • prevenciju dijareje za vrijeme korištenja antibiotika
  • zaustavljanje dijareje
  • zaštitu i obnavljanje crijevne mikroflore
  • smanjenje oštećenja epitela crijeva
  • prevenciju putničke dijareje

Više detalja

16,30 € (122,81 kn)

J.M. 1 kom. = 1,63 € (12,24 kn)

Tečaj 1 EUR = 7,53450 HRK.

Više informacija

Inovativno pakiranje u obliku tekuće suspenzije doprinosi:

• Trenutnoj aktivaciji probiotske kulture S. boulardii - nakon otapanja probiotska kultura aktivira metaboličke reakcije što potiče bržu reakciju organizma kod akutne dijareje.
• Boljoj apsorpciji.
• Stabilnosti - probiotska kultura dolazi u doticaj s vodenom otopinom tek u trenutku konzumacije.

Osim jačanja imuniteta, prema preporuci WHO-a, upotreba cinka u dozi 10-12 mg dnevno je učinkovita mjera u značajnom smanjenju težine i trajanja epizoda infektivnih proljeva.
Vitamin D također je neophodan za održavanje crijevne barijere jer se na površini epitelnih stanica crijeva nalaze receptori vitamina D, a njegov nedostatak može narušiti ravnotežu dobrih i loših bakterija.

Način primjene: Djeca starija od 3 godine i odrasli uzeti 1 bočicu dnevno. Pritisnite čep umjereno jakim pritiskom palcem ravno prema dolje. Ukoliko je pritisak dovoljno jak dio čepa pomaknut će se prema dolje i probiti zaštitnu foliju te se otvara zaštitni spremnik unutar čepa u kojem se nalaze djelatne tvari. Djelatne tvari se na taj način miješaju s tekućinom zatim je potrebno bočicu dobro promućkati kako bi se dobila suspenzija.
Prilikom pravilnog otvaranja bočice Probiovit suspenzije, pritiskom čepa oslobađa se prah i sastojci se pomiješaju s tekućinom u bočici te su spremni za upotrebu. Sadržaj bočice može se konzumirati direktno, pomoću žlice ili staviti u napitak po želji. Ugodnog  je okusa marelice, ne sadrži gluten ni laktozu. 

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Kontraindicirana je primjena proizvoda sa Saccharomyces boulardii kod imunokompromitiranih osoba, kao i kod pacijenata s centralnim venskim kateterom, osobe s takvim indikacijama trebaju se posavjetovati sa svojim liječnikom. 
Upozorenje: Osobe alergične na bilo koji sastojak ne smiju koristiti ovaj proizvod.
Uvjet čuvanja: Čuvati na tamnom i suhom mjestu, na temperaturi do 20°C
Neto količina: 100ml (10 bočica).

1 bočica sadži:

Količina

Kultura mikroorganizama Saccharomyces boulardii

5 x 109 cfu***

Cink

12 mg / 120% PU*

Vitamin D3

30 μg / 600% PU*

* PU – preporučeni dnevni unos
**PU – preporučeni dnevni unos nije određen

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: