RexidroSol prašak za rehidraciju kod povraćanja i proljeva

RexidroSol prašak za pripremu oralne rehidracijske otopine s okusom jagode i namijenjen je za dijetalnu prehranu bolesnika s gubitkom elektrolita i vode, kod povraćanja i proljeva.

Primjenjuje se kod rehidracije i nadoknade elektrolita, u prevenciji dehidracije i održavanju hidracije kod dojenčadi, djece i odraslih. Prašak za pripremu oralne rehidracijske otopine. Za rehidraciju i nadoknadu elektrolita, osobito kod proljeva i povraćanja. Okus jagode. Za dojenčad, djecu i odrasle.

Količina: 6 vrećica.

Više detalja

27,00 kn (3,58 €)

J.M. 1 kom. = 4,50 kn (0,60 €)

Tečaj 1 EUR = 7,53450 HRK.

Više informacija

Aktivni sastojci RexidroSol praška: glukoza, natrijev citrat, natrijev klorid, kalijev klorid, aroma jagode.

Upotreba i doziranje: Sadržaj jedne vrećice otopiti u 250 mL prokuhane i na sobnu temperaturu ohlađene vode. Piti u malim gutljajima. Otopinu možete čuvati u hladnjaku do 24 sata. Prije uporabe zagrijte na sobnu temperaturu.

U dojenčadi na prsima ili adaptiranoj prehrani otopina se daje između podoja ili obroka, u količinama koje dijete može popiti. Kod lake do srednje dehidracije u prvih 4 do 6 sati pije se samo otopina RexidroSol-a. Ukoliko se nakon tog perioda ustanovi da je dehidracija manja, prelazi se na održavanje hidratacije (nadopuna RexidroSol-om između obroka) do prestanka simptoma.

Ako se nakon 4 do 6 sati uzimanja otopine ustanovi da je dehidracija ista, nužno je obratiti se liječniku. Potreban je oprez kod bolesnika sa teškim zatajivanjem srca i/ili bubrega, teškom hipoproteinemijom, hiperkloremijom, vrlo visokih vrijednosti krvnog tlaka i kod trudnica koje pate od toksemije. Kod takvih bolesnika potrebno je pratiti vrijednosti elektrolita.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: