Yasenka 0+ dječja mast 150ml

Dječja mast izrađena je prema ljekarničkoj recepturi (sastojci: Petrolatum, Aqua, Lanolin).

Koristi se za svakodnevnu njegu i zaštitu nježne dječje kože u području pelena. Štiti kožu novorođenčadi i male djece od nastajanja crvenila, iritacija i osipa.

Za razliku od kože odraslih, koža malog djeteta je osjetljivija jer nije do kraja anatomski i funkcionalno razvijena, nježnija je, ima tanje potkožno tkivo te manji sadržaj lipida i vode. Zbog tih razloga podložnija je infekcijama, utjecajima sunčeva svjetla te promjenama mehanizma termoregulacije. Stoga je vrlo važna pravilna njega kože od samog rođenja kako bi se omogućio njezin zdravi razvoj.

Više detalja

5,78 €

J.M. 1 l = 38,50 €

Više informacija

Pelenski osip (Dermatitis perianalis) pojavljuje se u oko 7% novorođenčadi koja su na prsima, odnosno u većem postotku u djece na umjetnoj prehrani. Očituje se kao jako crvenilo perianalne regije, najčešće u prvom tjednu života. Pelenska regija vrlo je osjetljivo područje koje je izloženo djelovanju različitih nepovoljnih čimbenika (toplini, vlazi, nedostatku zraka u nepropusnim pelenama, neprestanom trljanju, djelovanju mokraće i stolice, neodgovarajućim deterdžentima, omekšivačima, sapunima i drugim sredstvima za pranje i njegu) koji onda negativno djeluju na kožu djeteta. Svaka promjena na koži uzrokovana djelovanjem jednog ili više nepovoljnih čimbenika manifestirat će se crvenilom, svijetlotočkastim osipom na guzi, spolovilu, donjem dijelu trbuha ili zadebljalom kožom pokrivenom gnojnim prištićima.

Osip se može pojaviti bilo kada i bez ikakva posebnog razloga jer neka mu djeca zbog prirodno osjetljive kože mogu biti sklonija. Najčešće ga uzrokuju kontaktna iritacija ili kožna lokalna infekcija zbog razmnožavanja bakterija i gljivica, što se događa zbog neredovitog mijenjanja pelena, neodgovarajućeg čišćenja kože od stolice ili mokraće, kod proljeva, uzimanja antibiotika, zbog upotrebe nekih deterdženata, omekšivača ili jednokratnih pelena.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: