Simaktiv protiv nadutosti i plinova 20 tableta

Simaktiv je inovativni medicinski proizvod u obliku dvoslojne tablete protiv nadutosti i plinova u želucu. Simetikon + Aktivni ugljen u jednoj tableti!

Simetikon razbija mjehuriće plinova u želucu i crijevima te smanjuje nadutost trbuha. Aktivni ugljen prikuplja oslobođene plinove i putem stolice izbacuje iz organizma te tako sprječava prekomjerno ispuštanje vjetrova.

 • Djeluje za 15 minuta
 • Smanjuje nadutost trbuha
 • Sprječava prekomjerno ispuštanje vjetrova
 • Ublažava bolove i grčeve u trbuhu
 • Normalizira probavu i olakšava pražnjenje crijeva

Više detalja

7,35 €

Više informacija

Simaktiv je inovativni medicinski proizvod u obliku dvoslojne tablete protiv nadutosti i plinova u želucu.

Kada se Simaktiv uzme, za samo 15 minuta, prvi sloj tablete počinje djelovati u želucu, gdje se oslobađa 50% djelatnih tvari; drugi sloj tablete nastavlja djelovati u crijevima gdje ispušta preostalu količinu aktivnih tvari tijekom jednog sata.

Zahvaljujući svojoj formuli, smanjuje neugodne simptome nadutosti, plinova i nervoznih crijeva.

SIMAKTIV je kombinacija dviju djelatnih tvari u jednoj tableti, čiji se učinci međusobno nadopunjuju.

 • SIMETIKON – organski spoj (polidimetilsiloksan) koji se desetljećima koristi za ublažavanje nadutosti i plinova u želucu. Djeluje isključivo fizički smanjujući površinsku napetost mjehurića plina u crijevima, što dovodi do njihovog pucanja. Oslobođeni plinovi mogu se resorbirati kroz crijevnu stijenku ili eliminirati iz organizma crijevnom peristaltikom (pražnjenjem crijeva).

 • AKTIVNI UGLJEN – crijevni adsorbens veže na sebe toksine, plinove, mikroorganizme, njihove toksine. Zajedno s tvarima koje veže, izlučuje se iz tijela kroz stolicu visoku moć vezivanja osiguravaju brojne male i velike pukotine na površini čestica.

Zahvaljujući djelovanju obje djelatne tvari, podrigivanje se smanjuje, želudac postaje mekši, manje napuhnut, nestaju bolovi i grčevi u želucu, smanjuje se nadutost.


Ovi neugodni simptomi posljedica su prekomjernog nakupljanja plinova u želudcu i crijevima i od njih pati gotovo 30% ljudi.


SIMAKTIV je siguran za korištenje

 • ne utječe na rad probavnog sustava

 • ne apsorbira se u krv već se nepromijenjen eliminira stolicom

 • ne utječe na učinkovitost lijeka i resorpciju hranjivih tvari

 • može se koristiti tijekom trudnoće i dojenja


Kako se SIMAKTIV koristi?

 • SIMAKTIV je namijenjen odraslima i djeci starijoj od 14 godina

 • Jedna tableta sadrži 50 mg simetikona i 300 mg aktivnog ugljena

 • Preporuča se koristiti od 4 tablete tijekom dana

 • Najbolje je uzeti dvije tablete nakon glavnih obroka


Što još treba znati o SIMAKTIVU?

 • zbog prisustnosti aktivnog ugljena stolica može biti tamno smeđe boje; ovo je sasvim normalna pojava i nije znak bolesti

  ako se koristi s drugim lijekovima,

 • SIMAKTIV tablete treba uzeti 2 sata prije ili 2 sata nakon uzimanja drugih lijekova

  može se koristiti do potpunog gubitka simptoma, kontinuirano do 30 dana; ako simptomi potraju, obratite se liječniku

 

Nadutost i plinovi u crijevima

Nadutost u trbuhu je uzrokovana prekomjernim nakupljanjem plinova u želucu i crijevima. Svaki dan mnogi muškarci i žene pate od ovog problema i susreću se s brojnim neugodnostima: trbuh im je velik i tvrd, često izgledaju kao napuhani balon; povremeni bolovi u trbuhu ili grčevi; zbog širokog struka muškarcima je teško zakopčati lače, a ženama nositi omiljenu suknju ili zakopčati haljinu; dugotrajno sjedenje na poslu ili u automobilu može biti vrlo neugodno; veliku nelagodu u društvu i osjećaj srama može izazvati naglo ispuštanje plinova neugodnog mirisa.


Kako se riješiti nadutosti i plinova u trbuhu?

 • Promjena prehrambenih navika – izbjegavajte hranu koja nadima, smanjiti količinu hrane po obroku, duže žvačite hranu, ne preskačite obroke, koristite hranu bogatu vlaknima

 • Vježbajte redovito – svakodnevno vježbajte lagane vježbe ili prakticirajte kratke šetnje

 • Rješite se stresa

 • Koristite Simaktiv – u kratkom vremenu ublažava nadutost i plinove u trbuhu

Ako se plinovi u trbuhu nakon primjene navedenih mjera ne smanje, potrebno je potražiti savjet liječnika.


Što je sindrom nervoznog crijeva i kako se liječi?

Sindrom nervoznog crijeva jedna je od najčešćih kroničnh gastrointestinalnih bolesti. Bolest se obično javlja između 30-50. godine i nešto češće kod žena koje su gotovo svakodnevno izložene stresnim situacijama.

Simptomi sindroma nervoznog crijeva

 • bolovi u trbuhu, obično u obliku grčeva, koji se javljaju barem jednom tjedno

 • češća stolica promijenjene konzistencije, u obliku zatvora ili proljeva

 • nadutost i povećano ispuštanje plinova

 • pražnjenje crijeva popraćeno je grčevima u želucu i pojavom sluzi u stolici

Dugotrajna prisutnost simptoma značajno utječe na svakodnevno funkcioniranje, samopouzdanje i kvalitetu života.


Uzroci sindroma nervoznog crijeva

Sindrom nervoznog crijeva u biti je poremećaj funkcije crijeva. Uzrok je poremećaj komunikacije između mozga i probavnih organa, a najvjerojatnije je posljedica povećane osjetljivosti crijeva na normalnu neurološku inervaciju. Srećom, ova bolest ne dovodi do organskih bolesti ili upale crijeva.


Dijagnoza sindroma nervoznog crijeva

Dijagnozu bolesti postavlja gastroenterolog na temelju podataka dobivenih od bolesnika, fizikalnog pregleda i isključenja drugih bolesti koje mogu imati slične simptome. Pacijenti obično navode da njihovi problemi traju šest mjeseci i da su posljednja tri mjeseca gotovo svakodnevni. Potrebno je napraviti ultrazvuk abdomena, kolonoskopiju, laboratorijske analize krvi i urina, pregled stolice.


Kako se riješiti nadutosti i plinova u trbuhu?

Većina ljudi može kontrolirati svoje simptome promjenom prehrambenih navika, samanjenem stresa i korištenjem propisane terapije


Promjena prehrambenih navika:

 • češće i manje obroke

 • piti puno tekućine

 • više hrane bogate vlaknima

 • manje slatkiša, kave, mlijeka

 • manje bijelog kruha, masne hrane

 • izbjegavajte začinjenu i kiselu hranu

Terapija lijekovima

 • SIMAKTIV: brzo smanjuje nadutost i ublažava bolove u trbuhu

 • dugotrajna upotreba probiotika

 • lijekovi koji opuštaju crijevne mišiće

 • lijekovi koji reguliraju rad crijevnih mišića


Upotreba: Simaktiv je medicinsko sredstvo u obliku tableta, koje se koristi za olakšavanje neugodnih simptoma povezanih sa gutanjem zraka i intestinalne distenzije. Preporuča se za ublažavanje simptoma povezanih sa nadimanjem trbuha ili crijeva koji nastaju kao posljedica nakupljanja plinova. Simaktiv ublažuje bol i grčeve, sprječava nadutost trbuha zbog plinova (flatulenciju) i podrigivanje.


Pakiranje:
 20 dvoslojnih tableta sa modificiranim oslobađanjem, za oralnu uporabu.


Sastav:
Jedna tableta sadrži: Simetikon: 50mg i aktivni ugljen: 300mg.


Način djelovanja:
učinkovitost ovog medicinskog sredstva se temelji isključivo na mehaničkom djelovanju: simetikon djeluje protiv stvaranja mjehurića plina a aktivni ugljen apsorbira plin. Dvoslojna tableta oslobađa približno 50% sastojaka u želudcu u roku od 15 minuta. Razlaganje tablete se završava u crijevima u roku od jednoga sata. Simetikon i aktivni ugljen se ne resorbiraju u gastrointestinalnom traktu i ne ometaju resorpciju hranjivih tvari.


Doziranje i način uporabe:
odrasli: 4 tablete dnevno, po mogućnosti 2 tablete nakon bilo kojeg glavnog obroka.


Poznata neželjena djelovanja:
zbog prisustva aktivnog ugljena stolica može biti tamno smeđa čak i ukoliko se proizvod konzumira u preporučenim dozama. Ovakva obojanost stolice je potpuno normalna i nije znak bolesti. Nisu primijećena ni prijavljena srednjoročna ni dugoročna neželjena djelovanja. Proizvod ne utječe negativno na sposobnost upravljanja vozilima ili rukovanja strojevima.


Upozorenja i mjere opreza:
proizvod nije namijenjen za uporabu kod djece mlađe od 14 godina starosti. Čuvati van dječjeg dohvata. Ne koristite proizvod ukoliko imate želudčanih ili crijevnih lezija. Ne koristite proizvod ukoliko bolujete od opstrukcije crijeva. Ne koristite ovaj proizvod istovremeno sa drugim medicinskim sredstvima ili lijekovima za oralnu uporabu: moć resorpcije aktivnog ugljena i simetikona mogu imati negativan utjecaj na učinkovitost. Ukoliko koristite neke lijekove, prije uzimanja Simaktiva, posavjetujte se sa svojim liječnikom. Simetikon može ometati djelovanje nekih reagensa koji se koriste u dijagnostici, npr. Gvajak smole. Ovaj proizvod namijenjen je za kontinuiranu uporabu u trajanju od najviše 30 dana; Ukoliko se simptomi nastave, konzultirajte se sa svojim liječnikom.


Proizvođač:
NTC S.r.l.; Via Luigi Razza, 3 – 20124 Milano (MI) Italija.
Ovlašteni predstavnik: EBORpharma j.d.o.o., Heinzelova 62, 10000 Zagreb.
Broj i datum rješenja upisa u Registar medicinskih sredstava: 515-02-02464-19-004 od 19.11.2019. godine.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: