Redovita vrećice doprinose omekšavanju stolice

Sadrži prah ljuskica sjemenki indijskog trputca (Plantago ovata) koje doprinose omekšavanju stolice.

Redovita je dodatak  prehrani koji sadrži prah psilijuma, visoke čistoće (99%) proizveden od ovojnice sjemenki indijskog trputca (Plantago ovata). 

Psilijum je bogat topljivim vlaknima koja upijaju vodu i stvaraju viskozni gel. Što je psilijum čistiji može upiti više vode i stvoriti više gela. Zato psilijum visoke čistoće bolje pokreće probavu.

Sadržaj: 20 vrećica.

Više detalja

64,40 kn

Više informacija

Primjena: Sadržaj jedne vrećice dodajte u 2 dl vode i promiješajte da se otopi. Popijte svježe pripremljeno. Redovita se zgusne stajanjem. Započeti s jednom vrećicom na dan te postupno povećavati do tri vrećice dnevno. Uz svako uzimanje preporučujemo popiti još jednu čašu vode ili druge tekućine. Izbjegavajte gazirane napitke tijekom uzimanja psilijum vlakana.

Što su vlakna? Vlakna su dijelovi biljne hrane koje tijelo ne može probaviti niti apsorbirati. Stoga prolaze netaknuta kroz probavni sustav. Postoje topljiva i netopljiva vlakna. Bogat izvor vlakana je biljna prehrana i dodaci prehrani kao što je Redovita.

Koliko je vlakana potrebno za normalan rad probave? Ženama je potrebno 25 grama, a muškarcima 30 grama vlakana dnevno. Suvremenom prehranom prosječno se unese 15 do 18 grama vlakna na dan. Dnevna potreba za vlaknima u djece računa se prema formuli: 5 + godine djeteta. Taj zbroj je potrebna dnevna količina vlakna u gramima.

Kako Redovita omekšava stolicu? Psilijum se topi u vodi i stvara gel. Vodu vezanu u gelu debelo crijevo ne može upiti te stolica ostaje mekana.

Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se kod abdominalne boli, ileusa, diabetes mellitusa, rektalnog krvarenja i otežanog gutanja.

Koliko se dugo smije uzimati Redovita? Psilijum je prirodno vlakno te nema ograničenja u dužini vremena primjene.

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, isto su kupili:

proizvodi u istoj kategoriji