Carboactive kapsule aktivnog ugljena 230mg 30 kapsula

Tablete se uzimaju protiv proljeva i nadutosti. Djeluju tako da apsorbiraju toksine mikroorganizama i plinove u probavnom sustavu, ali pritom ne neutraliziraju želučanu kiselinu.

Aktivni medicinski ugljen najjači je apsorbent prirodnog podrijetla s velikom sposobnošću vezivanja raznih toksina i štetnih tvari.

Upute za upotrebu: Preporučuje se progutati kapsule uz pomoć vode 30 minuta prije ili neposredno nakon obroka.

Neto količina: 30 kapsula (=6,9 g).

Više detalja

7,35 €

J.M. 1 kom. = 0,25 €

Više informacija

Aktivni ugljen (medicinski ugljen) veže na sebe veliki broj organskih i anorganskih tvari, boje, mikroorganizme i njihove toksine te mnoge lijekove, a zbog svoje odlične podnošljivosti i gotovo nepostojeće toksičnosti čak i u izrazito visokim dozama dio je svake kućne ljekarne.

Obrana: dobro adsorbira metabolite i toksine mikroorganizama te plinove (antiflatulans) u probavnom sustavu. Prolazi kroz želudac, pri tome ne neutralizirajući želučanu kiselinu.
Resorpcija: aktivni ugljen se ne metabolizira i ne resorbira iz probavnoga sustava, a izlučuje se nepromijenjen stolicom koju boji crno.

Izbjeljivanje: svojim adsorptivnim svojstvima čestice aktivnog ugljena primjenjuju se u industriji rafiniranja, no aktivni ugljen učinkovito se može koristiti i za izbjeljivanje zubi.

Upozorenje: Trudnice i dojilje trebaju konzultirati liječnika prije upotrebe ovog proizvoda. Zbog velike aktivne apsorpcijske površine ovog proizvoda može se umanjiti djelovanje nekih lijekova ili dijetetskih pripravaka. Primjena ovog pripravka može izazvati normalnu tamnu stolicu.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: