Espumisan MAX za ublažavanje nadutosti 20 kapsula

Espumisan MAX je sredstvo protiv nadutosti i pomoćno sredstvo kod dijagnostičkih pretraga u području abdomena. Njegova djelatna tvar, simetikon, rastvara mjehuriće plina koji se nalaze u smjesi hrane i u sluzi gastrointestinalnog trakta. Plinovi koji se oslobađaju tada mogu biti apsorbirani putem stjenke crijeva i uklonjeni crijevnom peristaltikom.

Espumisan MAX se koristi:
  • za simptomatsko liječenje želučano-crijevnih tegoba povezanih s plinovima, na primjer nadutosti (meteorizma) ili vjetrova te osjećaja punoće
  • kao priprema za dijagnostičke pretrage, npr. rendgenske i ultrazvučne pretrage te endoskopiju

Više detalja

8,91 €

J.M. 1 kom. = 0,45 €

Više informacija

Dnevna doza ne smije prijeći 5 kapsula (što odgovara 700 mg simetikona). Espumisan MAX treba uzimati tijekom ili nakon jela. Kapsule se gutaju bez žvakanja, s dovoljno tekućine (npr. jedna čaša vode). Ne sadrži šećer - pogodan je i za dijabetičare.

Uobičajeno doziranje i način primjene z
a želučano-crijevne tegobe povezane s plinovima:
DobPojedinačna dozaDnevna doza
Odrasli i adolescenti stariji od 14 godina1 kapsula (što odgovara 140 mg simetikona)3-5 kapsula (što odgovara 420 do 700 mg simetikona)

Kao priprema za dijagnostičke pretrage:
DobNa dan prije pretrageUjutro na dan pretrage
Odrasli i adolescenti stariji od 14 godina2 kapsule (što odgovara 280 mg simetikona)1 kapsula (što odgovara 140 mg simetikona)

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: