Naftalan Kremgel za masažu 150ml

Naftalan kremgel je kombinacija kreme i gela za masažu umornih dijelova tijela.

Opušta i daje osjećaj ugode. Opušta umorne ruke, noge, leđa, vrat, te ublažava osjećaj napetosti. Bogat je jedinstvenim mineralima naftalanskog ulja.

Kako bismo osigurali kvalitetan proizvod, Naftalan kremgel sadrži naftalansko ulje, glukozamin sulfat, MSM, mentol, eterična ulja mente i ružmarina.

Kremgel je lagan, pogodan za osjetljivu kožu i učinkovit.

Više detalja

114,90 kn

Više informacija

Terapijsko djelovanje naftalana: protuupalno, vazodilatatorno, desenzibilizirajuće, djelovanje na metabolizam bjelančevina i elektrolita, hipokoagulatorno djelovanje, lokalno djelovanje, djelovanje in vitro na proliferaciju i diferencijaciju keratinocita, djelovanje na rast i razvoj stanica koža.

Naftalan, zemno mineralno ulje, svrstavamo u prirodne ljekovite činitelje. Prirodni ljekoviti činitelji koriste se od davnina u očuvanju zdravlja i sprečavanju bolesti, a isto tako u liječenju već nastalih bolesti i oštećenja. Naftalan, koji koristimo u našim preparatima, dobiva se destilacijom naftenske nafte. To je nafta visoke specifične težine i spada u “teške” nafte. Sadrži malo lakih frakcija poput benzina i kerozina,  ali sadrži visok postotak naftenskih ugljikovodika, od kojih izdvajamo sterane, spojeve koji su strukturom sličini steroidnim hormonima te provitaminu D. Upravo se steranima pripisuje ljekovito djelovanje naftalana. Do sada su u svijetu poznata dva nalazišta naftenske nafte: u Azerbajdžanu te u Ivanić-Gradu.

Upozorenje: Naftalan kremgel ne koristiti na otvorenim ranama.

proizvodi u istoj kategoriji