Neuronal za normalan rad živčanog sustava 20 kapsula

Neuronal kapsule sadrže posebne neurotropne sastojke, jedinstvenu kombinaciju nukleotida i vitamina. Pridonose normalnom radu živčanog sustava.

Nukleotid je hranjiva tvar koju oštećeni živci trebaju za obnovu u povećanoj količini. Dodavanjem nukleotida oštećene strukture se brže obnavljaju. Pridonosi stimulaciji rasta aksona (dugi izrastci iz živćanih stanica koji su primarni provodnici živćanog sustava), pridonose stabilizaciji staničnih membrana i proizvodnji acetilholina.

U slučaju oštećenja živaca povećana je potreba za određenim hranjivim tvarima i građevnim blokovima koji poboljšavaju proces oporavka oštećenih živaca.

Više detalja

25,30 €

J.M. 1 kom. = 1,17 €

Više informacija

Boli uzrokovane oštećenjem živaca kralježnice tipične su: lumbago, išijas, hernija diska,bol u leđima, vratu, rukama, ramenima i nakon operativnih zahvata na kralježnici.

Neuronal sadrži
jedinstvenu kombinaciju nukleotida i vitamina NFCR-6: folna kiselina, cijanokobalamin, tiamin, niacin-nikotinamid i piridoksin.

Oštećenja živaca mogu biti uzrokovana fizičkom ozljedom ili zbog nedostatka esencijalnih građevnih blokova živčanog tkiva. Dakle, rad živaca je ograničen, a ponekad čak i potpuno onemogućen. U slučaju oštećenja živaca povećana je potreba za određenim hranjivim tvarima ili blokovima.
  • Nukleotid je hranjiva tvar za obnovu oštečenih stanica. Oštećene živčane strukture se mogu vrlo brzo obnoviti. Obnavljanje se postiže rastom aksona (neuriti - duge izrasline živčanih stanica, primarni vodiči živčanog sustava), koji stabilizira stanične membrane živčanih stanica i povećava proizvodnju acetilkolina. 
  • Tiamin pridonosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Zalihe ovog vitamina u tijelu su relativno male te je potrebno voditi računa o njegovoj količini u našem organizmu. Višak tiamina se izlučuje u urinu.
  • Niacin (nikotinamid) je jedan od najvažnijih vitamina B-kompleksa. Doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava.
  • Piridoksin, moramo, kao i druge vitamine B kompleksa, redovito obnavljati u našem organizmu. Pridonosi normalnom funkcioniranju živčanog i imunološkog sustava i normalnoj sintezi cisteina.
  • Folnu kiselinu organizam ne može sam sintetizirati, pa se mora dobiti iz hrane. Ona ima ulogu u diobi stanica, a doprinosi normalnoj sintezi amino kiselina.
  • Cijanokobalamin ima ulogu u diobi stanica i doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava.
Neuronal ne sadrži sol, gluten, kvasac, soju , mliječne proizvode i  konzervanse. Neuronal nema poznatih nuspojava.

Način primjene: Jedna (1) kapsula dnevno, uz nešto tekućine.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: