Becutan Kids Vits Multivitamini otopina 100ml

Vitamini su esencijalni mikronutrijenti nužni za pravilan rad organizma i posebice značajni u razdoblju intenzivnog rasta i razvoja djece. Uključeni su u brojne metaboličke procese u organizmu, koji se bez njihove prisutnosti ne bi mogli odvijati. Ljudski organizam ne može sintetizirati sve potrebne vitamine i zbog toga se oni moraju redovito unositi hranom.

Becutan KIDS VITS Multivitamini je tekući dodatak prehrani s vitaminima, sa sladilima, okusa naranče, koji sadrži kombinaciju 9 vitamina i izrađen je za dopunjavanje prehrane.

Više detalja

12,35 €

J.M. 1 l = 107,38 €

Više informacija

Prehrana mora osigurati dovoljnu količinu makronutrijenata, poput proteina, masti i ugljikohidrata, ali još je važnije da treba osigurati dovoljnu količinu mikronutrijenata, odnosno vitamina i minerala.

S druge strane, suvremeni način života, užurbana svakodnevica i dostupnost brze hrane, koja je mladima često najprivlačnija, predstavljaju dodatni izazov za osiguranje optimalne prehrane.

Kao roditelji koji brinu za zdravlje svoje djece neprestano nastojimo njihov svakodnevni život ispuniti korisnim aktivnostima koje doprinose njihovu boljem psihofizičkom razvoju, poput sporta, učenja stranih jezika i drugih aktivnosti i radionica namijenjenih jačanju fizičke i psihičke agilnosti.

Jasno, zdrava prehrana nezamjenjiv je temelj pravilnog razvoja djeteta. U tom pogledu uvođenje multivitaminskih dodataka kao potpore svakodnevnoj prehrani može biti dobar način dopune mikronutrijenata esencijalnih za zdrav rast i razvoj, za koje niste uvijek sigurni jesu li u dovoljnoj količini prisutni u redovnim obrocima primjereno individualnim potrebama vašeg djeteta.

  • Sadrži vitamin D koji doprinosi normalnom razvoju imunološkog sustava kod djece i potreban je za normalan rast i razvoj kostiju djece, doprinosi normalnoj razini kalcija u krvi, održavanju normalnih kostiju, održavanju normalne funkcije mišića i održavanju normalnih zubi.
  • Sadrži vitamine C, B6, i B12 koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnoj funkciji imunološkog sustava.
  • Sadrži vitamine C, B6 i B12, niacin i tiamin koji doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava, normalnoj psihološkoj funkciji i normalnom metabolizmu stvaranja energije.
  • Sadrži vitamin A i riboflavin koji doprinose normalnom metabolizmu željeza, održavanju normalnih sluznica, održavanju zdrave kože i održavanju normalnog vida.
  • Sadrži vitamine C i E i riboflavin koji doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.


Becutan KIDS VITS Multivitamini ne sadrže šećer i alkohol.

Upotreba proizvoda je praktična i jednostavna - jednom dnevno, po mogućnosti ujutro, nakon obroka.

  • Djeca od 3 do 14 godina trebaju uzeti 1 mjernu žlicu (5 ml) dnevno nakon jela.
  • Odrasli i djeca starija od 14 godina uzeti 3 mjerne žlice (15 ml) dnevno nakon jela.

Ako je potrebno, može se razrijediti u vodi ili voćnom soku i odmah popiti. Protresti prije upotrebe.

Sastojci u preporučenoj

dnevnoj dozi  

Djeca od 3 do 14 god.

1 mjerna žlica (5 ml)

% PU*

 

Djeca iznad 14 god. i

odrasli 3 mjerne žlice (15 ml)

% PU*

 

Vitamin C26,6 mg3380 mg100
Vitamin E6 mg5018 mg100
Vitamin B3 / niacin5,32 mg3316 mg100
Vitamin B6  0,7 mg502,1 mg150
Vitamin B/ riboflavin0,46 mg331,4 mg100
Vitamin B1 / tiamin0,36 mg331,1 mg100
Vitamin A266 μg33800 μg100
Vitamin D2,5 μg507,5 μg150
Vitamin B120,84 μg342,5 μg100

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: