Encian ulje crnog kima, 50ml

Hladno prešano ulje iz sjemenki crnog kima ( Nigella sativa L.) originalnog egipatskog podrijetla.

Encianovo ulje crnog kima dokazano sadrži timokinon (dokazano analizom u Hrvatskoj, u ovlaštenom laboratoriju) te sadrži analitički dokazane sljedeće sastavnice esencijalnih ulja: karvon (21%), p-cimen (47%), α-pinen, sabinen, β-pinen.

Bogato je linolnom kiselinom (omega-6 masnom kiselinom) - 57,9% i oleinskom kiselinom – 23,7% koje su nužne za život.

Linolna kiselina doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi. Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom od 10 g LA. 


Ulje crnog kima pokazuje najbolje djelovanje kroz primjenu od 3 do 6 mjeseci.

Više detalja

81,30 kn

Više informacija

Crni kim najbolje uspijeva na suhom pustinjskom području Sirije, Iraka, Indije i Egipta. To je jednogodišnja biljka visine do pola metra. Cvjetovi su bijelo-plavi. Sjemenke su u čahurama, mirišu poput anisa i imaju blago gorak, pikantan okus.

Svojstveno ulju crnog kima jest njegova pikantnost, lagana paprenost te fina aroma koja jamči da u njemu, osim dragocjenih nezasićenih masnih kiselina postoje posebni hranjivi sastojci.

Ulje crnog kima, cijenili su još za vrijeme vladavine faraona Tutankamona, a uvjerivši se u njegova svojstva u narodu se primjenjuje stoljećima.

Upute za upotrebu: Prije upotrebe protresti. Popiti 2 puta dnevno po 1 čajnu žličicu (25 kapi=5 ml) ulja. Može se pomiješati i s medom, sokom, mlijekom, hladnim ili toplim obrokom, ili popiti kao zasebna doza poslije obroka.

Upozorenje: Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom

Sastojci: 100% ulje sjemenki egipatskog crnog kima, dobiveno hladnim prešanjem (prirodno sadrži vitamin E).

Sadržaj: 50 ml

proizvodi u istoj kategoriji

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, isto su kupili: