Snižena cijena! Laxium prašak za oralnu suspenziju, 12x3g

Laxium prašak za oralnu suspenziju, 12x3g

ZA LIJEČENJE POVREMENOG ILI UČESTALOG ZATVORA STOLICE.

SADRŽI 3g Plantago Psylliuma.
MEDICINSKI PROIZVOD - 12  VREĆICA ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU

Prašak sadrži biljku Plantago Psylliuma.

Psyllium veže na sebe vodu, što za posljedicu ima povećanje volumena stolice te poticanje crijevne peristaaltike; stolica postaje mekša čime se olakšava pražnjenje crijeva. Laxium sadrži i PEG (polietilenglikol), izoosmotsku tvar koja poboljšava učinkovitost Psylliuma. Psyllium potiče motalitet crijeva te skraćuje vrijeme prolaska sadržaja kroz crijeva. Psyllium je indiciran za liječenje povremenog ili učestalog zatvora stolice te u drugim okolnostima u kojima se želi postići lakše pražnjenje crijeva (npr. u slučaju bolne defekacije nakon operacije rektuma, anusa, analnih fisura ili hemeroida).

Više detalja

49,84 kn

-20%

62,30 kn

Više informacija

DOZIRANJE, NAČIN I VRIJEME PRIMJENE: Ako Vam liječnik nije drugačije propisao, uzmite doze propisane u ovoj uputi. Ako ne slijedite propisanu uputu proizvod možda neće biti učinkovit.

-Odrasli: 1 vrećica 2 puta dnevno u razmaku od 12 sati ili 3 puta dnevno svakih 8 sati.
-Djeca između 6 i 12 godina: 1 vrećica dnevno pod nadzorom liječnika ili prema dozi propisanoj od liječnika.

Laxium nije namijenjen djeci mlađoj od 6 godina.
Otopite sadržaj jedne vrećice u čaši vode (2 dl), promješajte i popijte cijelu količinu pripremljene otopine. Tijekom primjene Laxiuma uzmite dnevno odgovarajuću količinu vode (6-8 čaša) kako bi se spriječila crijevna opstrukcija.
Trajanje liječenja je individualno jer ovisi o težini početnog stanja i odgovora na liječenje.    Ako simptomi potraju javite se Vašem liječniku. Nemojte prekoračiti preporučenu dozu.

KONTRAINDIKACIJE:
Laxium se ne smije koristiti kod bolesnika koji su imali iznenadnu promjenu u radu crijeva koja traje više od 2 tijedna; ne smije se koristiti kod nedijagnosticiranog rektalnog krvarenja, kod bolesnika koji imaju značajno suženje u probavnom sustavu te kod bolesnika kod kojih se zadržava fekalna masa u zadnjem dijelu crijeva ili kod drugih poremećaja koji utječu na motilitet crijeva.

Ne preporučuje se korištenje Laxiuma u slučaju opstrukcije ili perforacije crijeva, ileusa te u slučaju težih upalnih bolesti probavnog sustava kao što su ulcerozni kolitis, toksični megakolon i Crohnova bolest. Nemojte uzimati Laxium ako imate problema s gutanjem ili druge bolesti grla. Ne smije se koristiti u slučaju preosjetljivosti na dijetalne ili pomoćne tvari. Laxium nije namijenjen djeci mlađoj od 6 godina.

SASTAV: 1 VREĆICA ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU SADRŽI 3g  PLANTAGO PSYLLIUMA.

Path: > > > > Laxium prašak za oralnu suspenziju, 12x3g

proizvodi u istoj kategoriji

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, isto su kupili: