Aktival Rizolip, 60 kom.

Dobar život bez lošeg kolesterola!
Dodatak prehrani s crvenom rižom
Monakolin K iz crvene riže doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi. Koristan učinak se postiže dnevnim unosom 10 mg monakolina K iz pripravaka fermentirane crvene riže.

Učinkovito smanjuje ukupni kolesterol, „loš“ LDL kolesterol i trigliceride, a povisuje „dobar“ HDL kolesterol.

Upute za upotrebu: 2 kapsule dnevno nakon zadnjeg obroka

Više detalja

96,00 kn

Više informacija

Imate problema s kolesterolom i trigliceridima?
Rizolip je dodatak prehrani koji sadrži ekstrakte fermentirane riže uz pomoć kvasaca Monascus purpureus, poznat i kao „crvena riža“. Crvena riža tradicionalno se već stoljećima koristi u Kini i diljem Azije i kao hrana i kao biljni lijek. Učinak i djelotvornost crvene riže kao dodatka prehrani pripisuje se prirodnim inhibitorima hidroksimetilglutaril-CoA reduktaze (enzim koji kontrolira sintezu kolesterola u jetri), odnosno spojevima poznatim pod nazivom monakolini, što rezultira smanjenom sintezom kolesterola u krvi.

Od 15-ak vrsta monakolina, u crvenoj riži dominira monakolin K, također poznat pod nazivom mevinolin ili lovastatin. Ova supstanca ključna je za djelotvornost crvene riže u smislu smanjenja ukupnog kolesterola, „lošeg“ LDL kolesterola i triglicerida u krvi, no smatra se da nije jedina odgovorna za takvo djelovanje. Naime, fermentacijskim procesom nastaju brojni spojevi kao što su ostale vrste monakolina, biljni steroli, nezasićene masne kiseline, probavni enzimi, vitamini B skupine (posebice niacin), i ostali koji također doprinose učinku i djelotvornosti proizvoda. Sve veći broj kliničkih i znanstvenih studija potvrđuje djelotvornost crvene riže kao dodatka prehrani. U djelotvornost Rizolipa uvjereni su brojni korisnici, kao i liječnici koji ga prate kroz nalaze pacijenata.

Napomene: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Uravnotežena i raznovrsna prehrana i zdrav način života važni su za zdravlje. Čuvati od dohvata male djece.

Upozorenje: Ne koristiti za vrijeme trudnoće i dojenja. Ne koristiti ukoliko uzimate lijekove za snižavanje masnoća, antilipidemike. Prije upotrebe ovog proizvoda obavezno se savjetovati s liječnikom. Samo za odrasle.

Pakiranje: 60 kapsula u bočici ili kutiji (4 blistera po 15 kapsula).

proizvodi u istoj kategoriji

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, isto su kupili: