Snižena cijena! Radošević Matična Mliječ, 35 g

Matična mliječ Radošević 35g

Matična mliječ je izlučevina posebnih žlijezda (hipofaringealne i mandibularne) pčela. Proizvode je mlade pčele radilice te njome hrane i odgajaju nove matice u košnici. Matična mliječ se skuplja tijekom svibnja i lipnja mjeseca.

Matična mliječ se preporuča kod alergija svih vrsta uzročnika, poremećaja rada štitnjače i opće hormonalne neuravnoteženosti, jače narušenog imuniteta, česte pojave herpesa i sklonosti gripama, hunjavicama i prehladama, kao prevencija viroza te za bolju krvnu sliku i regulaciju krvnog tlaka.

Matična mliječ se posebice preporuča kod ženskih problema i anemija te parova koji pokušavaju zatrudnjeti.

Količina: 35g.

Više detalja

65,04 €

-20%

81,30 €

Najniža cijena zadnjih 30 dana 81,30 €

Više informacija

KONZUMACIJA I PRIMJENA SVJEŽE MATIČNE MLIJEČI: Matična mliječ se pravilno konzumira peroralno u svježem obliku. Peroralna upotreba podrazumijeva unošenje mliječi pomoću drvene, staklene ili plastične žličice u usta, točnije ispod jezika u količini od jednog grama, što otprilike odgovara veličini jednog zrna kukuruza ili bobice graška. Matična mliječ se zadržava ispod jezika do 5 minuta, dok se ne rastopi i djelomično apsorbira čime smo organizmu omogućili da iz nje izvuče maksimum. Matična mliječ je prirodna tvar i kao takva, osim u rijetkim slučajevima preosjetljivosti na istu, u organizmu ne izaziva neželjene nuspojave. Kolika je pravilna dnevna i mjesečna doza ovisi od organizma do organizma. Svatko tko se odluči na konzumaciju matične mliječi mora slušati svoj organizam.


DOZIRANJE MATIČNE MLIJEČI:
Kod mlađe djece preporuča se 30 grama mjesečno. 1 gram dnevno najmanje dva puta. Nakon mjesec dana uzimanja, najmanje toliko vremena pauze. - Kod osoba od kojih se očekuje visoka koncentracija, koje obavljaju zahtjevne i precizne poslove preporuča se 60 grama mjesečno. Dva puta dnevno po 1 gram u periodu od mjesec dana, nakon čega isto toliko pauze.

Kod odraslih osoba koje žele tzv. preventivu kuru za jačanje prirodne otpornosti i održavanje kondicije preporuča se 60 -120 grama mjesečno. 2-4 grama dnevno najmanje dva puta. Sve gore navedene količine i periodi uzimanja matične mliječi mogu se ponoviti do 3 puta godišnje. Idealno bi bilo svaka četiri mjeseca, a minimalno jedan put godišnje u jesenskom periodu. Količina, vrijeme i dužina uzimanja ovise o konstituciji organizma i prehrambenim navikama pojedinca. Ukoliko se uzimanjem matične mliječi pojave određene tjelesne smetnje, ne preporuča se njezino uzimanje pod svaku cijenu.

Ženskim osobama koje ne mogu zatrudniti preporuča se 160 grama matične mliječi mjesečno. 5-6 grama dnevno u dva do tri puta i tako tri mjeseca zaredom, nakon čega treba napraviti najmanje mjesec dana pauze, odnosno nakon čega u najvećem broju slučajeva više neće biti potrebe za njezinim uzimanjem. Ista doza preporuča se i muškom partneru u periodu od najmanje mjesec dana.

Kod osoba koje boluju i liječe se od raka preporuča se 160-200 grama matične mliječi mjesečno u dva ili tri puta, ali na duži period od 6 mjeseci do godine dana bez pauze.

Uvjeti čuvanja: skladištenje pri -18 oC. Transport u tzv. hladnom lancu od veledrogerije do ljekarne pri temperaturi od 2-8oC (potrošač ne mora nastavljati hladni lanac, jer je MM u hermetički zatvorenoj smeđoj bočici dodatno zapakirana u EPS ovojnicu).

Nakon otvaranja prilikom konzumacije staklenka s matičnom mliječi čuva se u hladnjaku (prilikom kupnje pakiranja od 105 g dvije staklenke koje se trenutačno ne konzumiraju i dalje se, sve do početka konzumacije, čuvaju u zamrzivaču.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: