Kurkuma mljevena, 50g

Aktivni sastojak kurkume je kurkumin, koji čak i u vrlo malim koncentracijama ima ljekovito djelovanje. Prije svega poznat je po vrlo moćnim antioksidativnim, protuupalnim i antibakterijskim svojstvima.

Kurkuma je idealna kao začin umacima, marinadama i jelima od grahorica.

Njezina žuta boja korijena ju čini čestim nadomjestkom za skupi šafran, te je jedan od neizostavnih sastojaka indijskog currya.

Osim za izradu toplih napitaka i čajeva, pogodan je za začinjavanje brojnih vrsta jela, koja oplemenjuje svojim okusom.

Više detalja

36,30 kn

Više informacija

Antioksidansi sprječavaju štetno djelovanje radikala na zdrave stanice u organizmu, što može dovesti do pojave vrlo ozbiljnih bolesti. Zahvaljujući tom svojstvu sprječava oksidaciju kolesterola, čime se štite krvne žile od oštećenja i nakupljanja plaka koji može dovesti do moždanog ili srčanog udara.

Protuupalno djelovanje kurkumina podjednako je nekim protuupalnim lijekovima, a bez ikakvog toksičnog djelovanja. Novija istraživanja utvrdila su mogućnost ljekovitog djelovanja na upalnu bolest crijeva (Chronova bolest ili ulcerozni kolitis). Kliničke studije pokazale su da kurkumin može ublažiti bolove u zglobovima koji se javljaju kao simptomi kod reumatoidnog artritisa. Kurkumin i u ovom slučaju pokazuje učinkovito djelovanje na smanjenje ukočenosti ujutro, dužu mogućnost hodanja i smanjenje oteklina oko zglobova.

proizvodi u istoj kategoriji