Sojino brašno 1kg Primavita

Tostirano i obezmašćeno. Soja nije genetski modificirana. Sojino brašno ima lagano slatkast okus i fine je teksture.

Izrazito je bogat izvor kvalitetnih biljnih bjelančevina. Bogat izvor kalija, magnezija, bakra, cinka, željeza i fosfora.

Najčešće se koristi kao dodatak drugim brašnima u pripremi tijesta dajući im bolji okus i povećavajući im hranjivu vrijednost.

Više detalja

18,60 kn

Više informacija

Dovoljno je samo 5% sojinog brašna da se ukupna količina bjelančevina u pšeničnom kruhu poveća za oko 2,5 %. Ova količina sojinog brašna se i preporuča u pripremi pšeničnog integralnog kruha. Tako se ne smanjuju poželjne osobine tijesta - volumen štruce, tekstura i boja sredine, dok se istovremeno obogaćuje kruh, produžava mu se svježina i povećava mekost (zbog sposobnosti zadržavanja vlage), te konačno kora ljepše posmeđi.

Osim u proizvodnji kruha i peciva, sojino brašno se koristi i kao dodatak raznim proizvodima prehrambene industrije; slasticama, tjesteninama, paštetama, mesnim konzervama i kobasicama, juhama, umacima. Ono se koristi i kao osnovna sirovina u proizvodnji teksturiranih sojinih bjelančevina ili sojinog mesa.

Energetska vrijednost 1351 kJ 320 kcal
Masti 0,9 g
od toga zasićene masne kiseline 0,2 g
Ugljiikohidrati 18,8g
od toga šećeri 12,8 g
Vlakna 3,5 g
Bjelančevine 53 g
Sol 0,001 g
* Zbog troška dostave za veće količine brašna nije moguće ostvariti besplatnu dostavu!

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod kupci su isto kupili: