Vitanet Beta glukan + Vitamin C 60 kapsula

VITANET Beta glukan sadrži beta glukan i vitamin C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Beta glukan je dugolančani polisaharid (lanac molekula glukoze) koji se prirodno nalazi u staničnim stijenkama kvasca (Saccharomyces cerevisiae), mnogim jestivim gljivama te žitaricama, zobi i ječmu. O izvoru beta glukana, ovisi i njegova djelotvornost i aktivnost. Znanstvenici se slažu da kemijski gledano, beta 1,3/1,6 glukani (položaj veza u osnovnom lancu), koje u najvećim količinama nalazimo u kvascu, imaju najveću pozitivnu učinkovitost na rad imunološkog sustava.

Više detalja

38,06 €

J.M. 1 kom. = 0,63 €

Više informacija

Beta glukan zbog svog djelovanja nalazi široku primjenu pri čemu doza i način primjene igraju ključnu ulogu. Citostatički i citolitički učinak ukazuje na značajnost njegova djelovanja, čemu u prilog govore i mnoga znanstvena istraživanja provedena na beta 1,3/1,6 glukanu, ali i podatak da je u Japanu registriran kao imunostimulant učinkovit kod terapije i prevencije tumorskih oboljenja.

Djelotvornost je proporcionalna s dozom, pa se tako u onkološkom smislu preporučuju veće doze (od 1500 mg/dan pa i veće), dok u preventivne svrhe, odnosno za opće jačanje imunološkog sustava mogu primjenjivati i manje doze.


Beta glukan je osobito učinkovit kod:
svih infektivnih bolesti uzrokovanih virusima, bakterijama i gljivicama, kroničnih upala, tumorskih bolesti, hematoloških bolesti (leukopenije, trombocitopenije, anemije), autoimunih bolesti (lupus, artritis, ulcerozni kolitis, psorijaza..), sporog i slabog zacjelivanja povreda, postoperativnog oporavka, izloženosti različitim vrstama zračenja (UV, elektromagnetsko..), ateroskleroze (smanjuje kolesterol, sprječava nastanak plaka).


Neto količina:
60 kapsula.

proizvodi u istoj kategoriji

Uz ovaj proizvod drugi su kupili: