Zona Vital Betaglukan + vitamin D3 kapsule

Betaglukan + vitamin D3 je dodatak prehrani. Vitamin D3 doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava.

Beta-(1,3)(1,6)-D glukan iz kvasca, min. 70 %-tni (Saccharomyces cerevisiae), kolekalciferol, emulgator: magnezijeve soli masnih kiselina; tvar za sprječavanje zgrudnjavanja: talk; kapsula: želatina.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (= 3 kapsule) PU*:

  • Beta-(1,3)(1,6)–D–glukan 1275 mg **
  • Vitamin D3 9 μg 180

Više detalja

247,50 kn

Više informacija

Kada je najbolje koristiti Zona Vital Betaglucan + D3 kapsule, ujutro natašte ili poslije jela?
Za postizanje optimalnog učinka beta-glukana na imunološki sustav, najbolje ga je uzimati na prazan želudac, idealno sat vremena prije obroka ili dva sata nakon obroka. Apsorpcija beta-glukana odvija se u tankom crijevu, gdje se njegove molekule prenose u limfu te započinju interakciju s makrofagima i time aktiviraju imunološku funkciju organizma.

Kada bi se trebala početi koristiti terapija za očuvanje imuniteta i koliko dugo?
Zona Vital Betaglucan + D3 kapsule najbolje je koristiti preventivno i sezonski, u razdobljima u kojima se uobičajeno javlja najviše infekcija te je prisutna slabija izloženost suncu.Također se uobičajeno koristi pri pojavi prvih simptoma slabljenja imuniteta (umora, iscrpljenosti, prehlade). Preporučljivo je uzimanje i za vrijeme trajanja infekcije, što može dovesti do kraćeg trajanja bolesti, kao i nakon bolesti, radi bržeg oporavka organizma.

Za koga je pogodno uzimanje Zona Vital Betaglucan + D3 kapsula, kao dodatka prehrani?
Preporuka je primjenjivati ih u odraslih osoba kod kojih se često javljaju prehlade i infekcije gornjih dišnih puteva te gripa (osobito u osoba koje su češće izložene infekcijama, poput zdravstvenih djelatnika i osoba koje rade u kolektivima s djecom, kao što su vrtići i škole). Pogodne su i za osobe koje su profesionalno izložene kroničnom stresu ili se sezonski nedovoljno izlažu suncu.

Posebne mjere opreza: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Sastojci: Beta-(1,3)(1,6)-D glukan iz kvasca, min. 70 %-tni (Saccharomyces cerevisiae), kolekalciferol, emulgator: magnezijeve soli masnih kiselina; tvar za sprječavanje zgrudnjavanja: talk; kapsula: želatina.

Način uporabe: Preporučuje se uzimati 3 kapsule dnevno nakon jela.

Sadržaj: 60 kapsula.

Uz ovaj proizvod drugi su kupili:

proizvodi u istoj kategoriji